Д-р Хасърджиев: 6-годишната Мими си отиде, а всички са си свършили работата

  • 20 юни 2019 08:00

  • 5425
  • 2
Д-р Хасърджиев: 6-годишната Мими си отиде, а всички са си свършили работата
© Нова телевизия

Още когато се обсъждаше проблемът за прехвърляне на Фонда за лечение на деца в чужбина към НЗОК, казахме че това е прехвърляне на проблема от единия джоб в другия. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия д-р Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация по повод случая с 6-годишната Мария, родена със Синдром на Даун, която почина от левкемия, без да дочака лечение.

В момента не знаем какво се случва. Вчера от Касата казаха, че са си свършили работата. Мими си отиде, след като очевидно всички са си свършили работата, заяви д-р Хасърджиев.

Не е ясно коя процедура докъде е стигнала, кои са имената на хората, които връщат документи, и лечението на тези деца се бави, шансовете им намаляват. Проблемите са много, има и други чакащи деца и ни очакват много такива случаи, каза още д-р Станимир Хасърджиев.

Отговорите трябва да се дават значително по-бързо от това, което се случва в момента. Ще се налагат някакви ограничения, но хората трябва да знаят защо тези ограничения се налагат, каза бившият директор на "Пирогов" д-р Спас Спасков.

Ако погледнем от добрата страна на нещата, ресурсът, с който разполага НЗОК, е значително повече от този, който съществуваше във Фонда, и това трябва да позволи на повече деца да заминат на лечение в чужбина, заяви д-р Спасков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5425 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българка

2019.06.20 | 08:58

2

Бог да прости невинното създание! Ей смотани управници,докога ще допускате подобни случаи заради уродливите ви закони. Здравето на хората трябва да бъде №1 за вас,особенно за дечицата на България.ДОКОГА???!!! АНАНИЕВ И СИЕ НАЛИ ЩЕШЕ ДА ВЪВЕДЕ РЕД В СИСТЕМАТА!?Какво е това ваше човекоубийствено отношение?!

Никола М. Николов

2019.06.20 | 08:36

1

Новия световен ред-1,2

Добави коментар

Водещи новини