Надзорният съвет на НЗОК дискутира цената на клинична пътека №56

  • 29 януари 2019 17:34

  • 1345
  • 1
Надзорният съвет на НЗОК дискутира цената на клинична пътека №56
© Novini.bg

По инициатива на Сдружението на общинските болници в България (СОББ), в Централното управление на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) се състоя среща с Надзорния съвет и оперативното ръководство на институцията. Това съобщиха от пресцентъра на НЗОК.

На срещата бяха дискутирани редица проблеми в работата на общинските болници, като намалената стойност на клинична пътека (КП) №56 „Диагностика и лечение на болести на черепно-мозъчните нерви (чмн), на нервните коренчета и плексуси, полиневропатия и вертеброгенни болкови синдроми“.

Цената на пътеката е договорена между Българския лекарски съюз и НЗОК в Договор за изменение и допълнение на НРД за медицинските дейности за 2018 г. 

Анализите на дейността на общинските болници, извършен от експерти на НЗОК, показват, че тази КП представлява от 1/3 до 1/2 от цялата дейност на лечебните заведения.

В тази връзка Надзорният съвет на институцията изрази мнение, че е възможно да се възстанови цената на клинична пътека №56, като това може да стане с Анекс към Договор за изменение и допълнение на НРД за медицинските дейности за 2018 г., след преговори с БЛС. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1345 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иван

2019.02.02 | 14:55

1

Лекъри които работят на часно без касови апарати идържавно кои ще им вземе ДДС

Добави коментар

Водещи новини