Управителят на НЗОК се оттегля от поста (обновена)

  • 30 май 2018 11:29

  • 3130
  • 1
Управителят на НЗОК се оттегля от поста (обновена)
© Булфото (архив)

Управителят на Националната здравноосигурителна каса Камен Плочев се оттегля от поста.

Има входирано писмо от Плочев до членовете на Надзорния съвет на Здравната каса, с което той иска да бъде освободен поради продължаващите проблеми със здравето му, съобщиха за Novini.bg от пресцентъра на НЗОК. Камен Плочев ще бъде в отпуск по болест още един месец, се посочва в писмото.

Предстои Надзорният съвет на Касата да се събере и да обсъди искането му, след което да я внесе в парламента, където тя трябва да бъде гласувана. От НЗОК потвърдиха, че писмото е пристигнало при тях, но засега за днес няма насрочено заседание на Надзорния съвет.

Пред БНР самият Плочев съобщи, че не е подавал оставка. Той обясни, че е спазил закона и е информирал колегите си за продължителното заболяване. По закон, след като са минали повече от три месеца, трябваше да се вземе отношение – мога ли да изпълнявам задълженията си. Надзорният съвет ще реши дали ще прекрати правомощията ми или пък ще продължат правомощията ми. Такъв е законът. Но за оставка не е ставало дума, каза Плочев.

По процедура Съветът трябва да разгледа писмото и ако приеме аргументите на Плочев, да информира Народното събрание.

В края на февруари Камен Плочев беше приет в болница. От тогава функциите на управител временно бяха възложени на подуправителя д-р Йорданка Пенкова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3130 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
mp

2018.05.30 | 11:47

1
e sled goliama borba go otstraniha tozi ta da si kradnat na salma.

Добави коментар

Водещи новини