НЗОК ще започне да финансира лечението на гноен хидраденит от догодина

  • 13 юли 2015 14:29

  • 1756
  • 0
НЗОК ще започне да финансира лечението на гноен хидраденит от догодина
©

В Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) днес се състоя среща между оперативното ръководство на институцията, председателя на Национален алианс на хора с редки болести (НАХРБ) – г-н Владимир Томов, председателя на новоучредената пациентска организация - част от Алианса, „Открито за раните“ – г-жа Денислава Захариева, и пациентка с гноен хидраденит, съобщиха от касата.

От изключително рядкото заболяване страда 1% от населението на Земята. В България все още не е изяснен броят на пациентите с автоимунната болест. Проблемите на тези хора са свързани най-вече с трудното им диагностициране и сравнително големите за средно българско домакинство разходи за осигуряване ежемесечно на специални превръзки, необходими за грижата за болните.

Управителят на НЗОК д-р Глинка Комитов подчерта готовността на институцията да поеме реимбурсацията на консумативите в рамките на следващата бюджетна година и при стриктно спазване на законовата нормативна база. НЗОК финансира напълно дейностите по клинична пътека за животоопасни инфекции, по която се лекуват и пациентите с гноен хидраденит. Той подчерта, че ще се направи всичко, в рамките на закона, за да се поеме реимбурсирането и на консумативите, необходими за домашно лечение.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1756 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини