Аптеки пуснаха лекарства на промоция

  • 15 май 2019 12:46

  • 14436
  • 2
Аптеки пуснаха лекарства на промоция
© Pixabay

Аптеки пуснаха на промоция лекарствени продукти. Фармацевти предлагат стоката на по-ниски от пазарните цени, показа проверка на Novini.bg.

Специалистите споделят, че това е фирмена политика и няма общо с изтичащ срок на годност. Практиката не е притеснителна, а е стратегия за привличане на повече клиенти. Сред медикаментите, които се предлагат по-евтино, са масово купувани хапчета, спрейове и разтворими прахчета.

Например кутийка таблетки, с които се бори главоболие, излиза с от 10% до 20% по-евтино. Така вместо да изхарчат 9 лева за лекарствен продукт против простудни заболявания пациенти спестяват от 1 до 3 лева, ако го вземат на промоция.

Изгодно излизат и различните видове билкови пастили, с които клиенти облекчават кашлица. Спрей за нос пък може да бъде закупен за между 6 и 7 лева, което е с 10 на сто по-малко от редовната цена. По аптекарските рафтове на намаление могат да бъдат открити и различни хранителни добавки като витамин С, магнезий и желязо.

Сред останалите артикули, които аптеки и дрогерии пускат на промоция, са и апарати за кръвно. Уредите излизат на места с 20% по-малко. Така например от 140 лева машинката е намалена на 112 лева.

Фармацевти споделят, че редовно на по-ниска цена се пускат лекарствени продукти, за които не е необходима рецепта. Експертите са категорични, че продуктите са в срок на годност.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
14436 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Калашников

2019.05.16 | 11:06

2

Това са веригите със застояла стока, която не се купува. А и във веригите ви пренабиват срока на годност. Пазарувайте на ПРИМОЦИЯ във веригите на софарма

С.В.

2019.05.15 | 16:10

1

Кои са лекарствата на промоция и как човек може да разбере?

Добави коментар

Водещи новини