Вещество в лютите чушки забавя развитието на рак на белия дроб

  • 09 април 2019 12:12

  • 971
  • 0
Вещество в лютите чушки забавя развитието на рак на белия дроб
© Pixabay

Активното вещество в лютите чушки, капсацинът, забавя развитието на рака на белия дроб при опити с мишки, пише сайтът Лайф.

До този извод стигнали учени от университета "Маршъл" в Западна Вирджиния. Онколозите изяснили, че този алкалоид потиска растежа на клетките при аденокарцином на белия дроб по три човешки клетъчни линии и практически напълно ликвидира метастазите.

Капсацинът убива способността на злокачествените тумори да растат и да се хранят активно за сметка на здравите клетки. Веществото спира израстването в поразените от болестта клетки на кръвоносни съдове и не позволява на болните клетки да се разпростират в други тъкани.

Последвайте канала на

БТА
971 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини