Педиатрите в Германия искат задължителна ваксинация на децата срещу морбили

  • 28 март 2019 09:12

  • 460
  • 0
Педиатрите в Германия искат задължителна ваксинация на децата срещу морбили
© Pixabay

Асоциацията на германските педиатри призова днес управляващата коалиция да постигне още следващата седмица споразумение за задължително ваксиниране на децата против морбили (дребна шарка), а след това да въведе и още седем задължителни ваксини, предаде Франс прес.

Министърът на здравеопазването Йенс Шпан съобщи тази седмица, че гледа благосклонно на задължителната ваксинация против морбили за учениците, което доведе до започването на дебат в правителството.

"Подкрепяме напълно предложението на Шпан за въвеждане на правно задължение за ваксинация и се надяваме, че от следващата седмица то ще получи подкрепата на мнозинството в голямата коалиция", която управлява страната, се казва в изявление на председателя на асоциацията на педиатрите Томас Фишбах. Според него кампанията за ваксиниране би трябвало да позволи окончателното изчезване на болестта в Германия още догодина.

"Ние обаче искаме и задължително ваксиниране срещу други опасни болести като рубеолата, дифтерита, тетануса, детския паралич, коклюша, заушките и дребната шарка", добави председателят на асоциацията на германските детски лекари.

В Германия, както и в други западни страни, противниците на ваксините придобиха популярност. Те твърдят, че някои ваксини могат да бъдат опасни за децата, въпреки липсата на научни доказателства за това, отбелязва Франс прес.

Последвайте канала на

БТА
460 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини