Вижте какво ни причини безразборната употреба на антибиотици (видео)

  • 13 ноември 2018 08:34

  • 3058
  • 1
Вижте какво ни причини безразборната употреба на антибиотици  (видео)
© Pixabay

Бактериите вече станаха устойчиви на антибиотици и убиват годишно 33 хиляди европейци, а тази статистика важи и за България. Основната причина за това е безразборната употреба на антибиотици. Тялото развива резистентност към лекарства, които преди са ни помагали. Вътреболничните инфекции, причинени от недействащи антибиотици, също стават все по-чести.

"Проблемът е толкова голям, че представлява една от най-големите причини за бъдеща смъртност в световен мащаб", заяви в студиото на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR д-р Михаил Околийски, представител на Световната здравна организация за България. "Това става все по-голям проблем и поради това, че в последните 20-30 години не е открит нов антибиотик, изчерпва възможностите за лечение и на най-обикновени инфекции", подчерта той.

Д-р Околийски беше категоричен, че в антибиотика няма нищо лошо, но той трябва да се взима след предписание от лекар и още, че не трябва да се бавим със започването на лечението с антибиотик и не трябва да го спираме по-рано от необходимото.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
3058 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Xxl

2018.11.13 | 09:44

1

Използвайте сребърна вода бе драги

Добави коментар

Водещи новини