Адвокат: Няма такова обвинение, че на пациенти се дават лекарства с изтекъл срок

  • 08 октомври 2018 09:26

  • 3242
  • 1
Адвокат: Няма такова обвинение, че на пациенти се дават лекарства с изтекъл срок
© Кадър: Нова телевизия

Няма такова формулирано обвинение, че на пациенти се дават лекарства с изтекъл срок. Единствено прокуратурата дава масирано информация на медиите, че са хванати ужасни престъпници. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия адвокат Емануил Йорданов във връзка с последните акции на прокуратурата срещу лекари, обвинени в продажба на лекарства на "черния пазар".

,,Няма обвинение, че нещо е отишло в чужбина. Това отново е информация, която е подхвърлена на медиите от прокуратурата. Все още няма каквито и да е категорични доказателства за извършено престъпление. А и искам да напомня, че въпросните лекари все още се водят заподозрени, тоест нека да не ги обявяваме за престъпници'', добави защитникът на трима от обвиняемите.

,,Как така се случва, че нямаме контролни механизми, за да се разбере какво се влива на пациентите? Излекували ли са пациента тези лекарства? Има ли подобрение? Чух от колеги как тия лекарства не стигат до пациента, тъй като по средата на поръчката директорът нарежда половината лекарства да се върнат, а Здравната каса вече е превела пари за цялото количество. Има ли Здравната каса връзка с дистрибуторите и ако няма, защо няма?'', попита от своя страна другият гост в студиото д-р Станимир Хасърджиев.

,,Пациенти не знаят какво им вливат, виждат само една банка, но не знаят с какво е пълна. Колко често пациентът вижда банката и опаковката, която се разпечатва пред него? Тоест нещо се случва, доказателства няма, но за това се говори постоянно. Главният въпрос е какво става с тия лекарства'', каза още Хасърджиев.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3242 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2018.10.13 | 06:56

1
тая мишка адвокатства ...........................

Добави коментар

Водещи новини