Билково-плодов еликсир с желязо - при умора, анемия, бременност

  • 18 май 2015 14:31

  • 5328
  • 1
Билково-плодов еликсир с желязо - при умора, анемия, бременност
©

Уморени ли сте? Повечето хора биха отговорили „Да“. Умората е един от основните фактори, подсказващи недостиг на желязо в организма.

Желязото е от жизненоважно значение за здравето и се съдържа във всяка човешка клетка, главно свързано с протеините, образуващи носещата кислород молекула на хемоглобина. Човешкото тяло съдържа около 4 грама желязо.

Основните функции на желязото в човешкия организъм:

►пренос и разпределение на кислород - желязото е основен елемент, необходим за преноса на кислород до всяка една клетка на тялото. Без достатъчно кислород се нарушават нормалните функции на клетката, съответно тъкан, орган;

►производство на енергия – желязото играе ключова роля в производството на енергия като съставка на някои ензими. То също участва в производството на карнитин, несъществена аминокиселина, важна за правилното усвояване на мазнините. Функционирането на имунната система също е зависима от наличието на достатъчно желязо;

►съставна част на хемоглобина; играе ключова роля в процесите на растеж в организма

Симптомите на недостиг на желязо?

Умора, бледа кожа и лигавици, чупливи нокти, изтощена коса и увеличен косопад. Липса на енергия и тонус. Напукани устни. Студени крака и ръце. Слабост в мускулите. Главоболие, виене на свят, апатия, депресия, безсилие, намалена способност за концентрация, а в по-тежките случаи задух и сърцебиене при физически усилия. Когато дефицитът не е тежък, той протича доста подмолно и ако човек не се вслушва в тялото си – може дълго време да не усети проблема. Не случайно първоначалният етап е наречен скрит железен дефицит, поради трудното му диагностициране и твърде общи симптоми. Недостигът на желязо обаче не трябва да се пренебрегва, тъй като с времето се задълбочава, което води и до по-сериозните състояния на желязодефицитна анемия.

Факторите, които крият потенциален риск за недостиг на желязо в организма.

Те могат да бъдат много, но основно са небалансираното хранене, кръвозагуба по различни причини, различни състояния с нарушено усвояване в организма, период на бременност и кърмене, вегетарианска диета и др. Статистиката показва, че жените по-често страдат от железен дефицит. Смята се, че този проблем в различна степен, засяга вече около 1-3 от населението на Земята.

Усвояване – трудности и решения

►храносмилане - Един от най-съществените фактори, що се отнася до желязото е неговото усвояване в храносмилателния тракт. При добро здраве и нормални условия елемента желязо се усвоява до 10%-30%, като при завишени нужди на тялото този процент може да надхвърли 80% и нагоре. При нарушено храносмилане и/или предозиране желязото остава като неусвоено и проявява характерните странични ефекти – запек, черни изпражнения, потъмняване на зъбите и др. В билково-плодовата формула на Floradix Билкова Кръв са добавени билкови извлеци специално селектирани за подсилване на стомаха и храносмилането (като например копър).

►вида желязо - Друг много важен фактор, който е от основно значение за ефективността на добавките е източникът на желязо. Двувалентно желязо, представено в сол железен глюконат - това е най-високо усвоимата форма желязо с най-добра поносимост. Не дразни стомаха и се усвоява до 30% при 6%-10% от другите познати форми на желязото.

►елементи – основен елемент, необходим в метаболизма на желязото е витамин С – приемът на витамина следва да бъде едновременно с приема на елемента желязо.

►аминокиселини – увеличават усвояването на желязо в тялото. Не случайно едни от най-богатите на усвоимо желязо храни е именно червеното месо, а от растителния свят – соята, която също съдържа високи нива протеин.

►течна форма – не натоварва храносмилането, усвоява се много по-лесно от организма, по-бързо достига до кръвта, а от там и до всички органи и системи. Самият железен глюконат е вече разтворен, което също повишава усвояването.

Floradix Билкова Кръв е хранителна добавка в течна форма за поддържане оптималните нива на желязо в организма, с висока усвояемост и отлична поносимост. Основното предимство на продукта е философията за комбиниране качествата на билков/натурален продукт и фармацевтично качество и ефективност, немско качество на производство.

FLORADIX Билкова Кръв е изключително чиста течна формула без алкохол, консерванти, оцветители, животински продукти(съдържа мед), ядки, лактоза и млечни продукти. Създадена с грижа и за периода на бременност и кърмене, Floradix Билкова Кръв съдейства за нормалните нива на желязото по време на бременност.

Най-продаваният продукт на фирмата производител както на немския така и на международния пазар. Компания със 100 годишен опит в производството на висококачествени хранителни добавки на растителна основа.

Floradix Билкова Кръв е много подходящ продукт за хора със симптоми на желязна анемия, също така хора на строги диети, небалансирано хранене, както и вегетарианци. Много подходящо е за активно спортуващи с големи физически натоварвания, тъй като освен че гарантира тонуса на мускулите.

Floradix се характеризира с растителни компоненти, чистота, качество:

железен глюконат;
витамин С + витамини от групата В;аминокиселини (мая);
билкови екстракти + плодови киселини, течна форма;подходяща при бременност и кърмене.

Последвайте канала на

Novini.bg
5328 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Някой

2015.05.19 | 13:39

1
Стига с тея фалшиви реклами бе, това чудо съм го пил, полза - никаква. Дръжте си го там.

Добави коментар

Водещи новини