Вижте как спасиха майка и я накараха да се разплаче навръх рождения ѝ ден

  • 22 ноември 2019 15:42

  • 4343
  • 4
Вижте как спасиха майка и я накараха да се разплаче навръх рождения ѝ ден
© Снимка: Майчин дом

Акушерки от Клиника по анестезиология и интензивно лечение изненадаха пациентка на болница Майчин дом, която днес навършва 29 години.

Пациентката е проследявана в болницата месеци наред. Изчаквайки деня на нейното родоразрешение, поради неблагоприятно предразположение на близнаците в маточната кухина, се налага цезарово сечение.

Майка на 52 години роди здраво бебе във Варна

Заради големината на плодовете няколко часа, след цезаровото сечение матката на жената изпада в атония. Благодарение на екипа от професионалисти жената е вкарана отново в операционната, направена е повторна животоспасяваща операция-лапаротомия. След всички реанимационни грижи жената към днешна дата е в много добро състояние, изкарана е от апаратна вентилация и е със самостоятелно дишане.  Жената днес празнува рождения си ден, заедно с двете си деца, които видимо се развълнуваха от топлата прегръдка на своята майка героиня.

Пациентката днес - навръх рожденния си ден, за първи път с просълзени очи зърна своите рожби. Този мил жест за нея ще остане най-радостния ден в живота ѝ.

 Близнаците са  от мъжки пол, доносени и в отлично здраве, всяко от тях тежи 3 кг.

„Искам да благодаря на изпълнителния директор проф. Иван Костов, че ни позволи да направим този жест към пациентката,“ сподели  ст. ак. София Йорданова.

Изпълнителният директор проф. д-р Иван Костов лично поздрави пациентката с пожелание за дълъг живот, крепко здраве и семейно щастие.

В Майчин дом работят повече от 200 акушерки, които осигуряват непрекъснат, ежедневен и денонощен цикъл на работа в помощ на лекарите, на майките и на най-малките пациенти.

Майчин дом е най-голямата и най-старата специализирана АГ болница у нас, където се проследяват и обработват най-сложните медицински случаи от цялата страна. Средно всяко 14-то българско дете се ражда в Майчин дом, като болницата продължава да бъде лидер по брой раждания на годишна база.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4343 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Българка

2019.11.22 | 17:34

4

Нека има повече такива новини,които разплакват от умиление всеки! Честит рожден ден на мама! Честито и за малките сладури! Нека и тримата да са здрави и много щастливи! А на медицинския персонал здраве и още много щастливи мигове!

2019.11.22 | 16:33

3

Честито,да са живи и здрави дечицата и бързо въстановяване на майката,а лекарите заслижават поздравления

2019.11.22 | 16:15

2

Поздравление за майката героиня и за докторите които връщат усмивките на майките.

тттттъп

2019.11.22 | 16:03

1

Браво на майката и поклон на лекарите и акушерките, мед.сестри и всички върнали живота и здравето на тази прекрасна млада жена! !!

Добави коментар

Водещи новини