ТЕЛК спасява лаборантката със скенера в Павликени

  • 25 октомври 2019 08:55

  • 4614
  • 2
ТЕЛК спасява лаборантката със скенера в Павликени
©

Скандалът в общинската болница в Павликени набира нова сила. Само ден, след като стана ясно, че рентгеновата лаборантка Камелия Кръстева ще се отърве с най-лекото наказание – забележка, ръководството на болницата промени мнението си и заговори за дисциплинарно уволнение. Виновната лаборантка обаче е категорична, че ако това се случи, ще заведе съдебно дело срещу болницата.

Тя заявява, че не може да бъде уволнена, тъй като има един куп заболявания, най-тежкото от които е диабет.

Със съжаление управителката на болницата д-р Ренета Кръстева признава, че в случая подчинената ѝ е права и тя не може да бъде уволнена, защото законът и Кодексът на труда я пазят. Болничната шефка и подчинената ѝ лаборантка имат разногласие по отношение на това каква е причината за инцидента със затворената шест часа в помещението със скенера възрастна пациентка. Според лаборантката, тя забравила за пациентката, тъй като била претоварена и принудена да работи в два кабинета по едно и също време. Според управителката на болничното заведение обаче това не е вярно, тъй като във въпросния ден – 7 октомври, в рентгена по график е имало дежурни 4 човека – двама лекари и двама лаборанти, пише „Телеграф“.

Персоналът на болницата е раздвоен в отношението си към своята колежка и какво трябва да бъде нейното наказание. Според една част от лекарите и сестрите, Камелия Кръстева трябва да бъде махната от болницата, защото с поведението и действията си е уронила престижа на здравното заведение. Според други обаче, неприятният инцидент е можел да се случи на всеки един от персонала, тъй като заради липсата на достатъчно медицински кадри, работещите в болницата са подложени на голямо напрежение и стрес.

Скандалът с общинската болница в Павликени гръмна преди седмица, след като стана ясно, че 70-годишната пациентка е прекарала шест часа в заключено помещение върху скенера, на който ѝ е правено изследване на белите дробове.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4614 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.10.25 | 09:30

1

Мърла,и нахална на всичко отгоре

nig

2019.12.16 | 18:01

2

коя е мърла ма, патка заспал.

Добави коментар

Водещи новини