Седем сестри от Карловската болница оттеглиха оставките си

  • 30 септември 2019 17:04

  • 634
  • 2
 Седем сестри от Карловската болница оттеглиха оставките си
©

Седем медицински сестри от подалите колективната оставка в Карловската болница, оттеглиха молбите си занапускане. Те се бяха присъединили към колегите си от детското отделение. Повод за недоволството им са ниските възнаграждения в здравното заведение.

Здравните работници са категорични, че основната им заплата трябва да стане 950 лева, казват медицинските сестри, връчили предизвестията си за напускане.

Медицинските сестри се срещнаха с управителя на болницата Христо Пелев и министъра на здравеопазването. На срещата е станало ясно, че на работещите в болницата ще бъдат предложени два варианта за достигане на исканите работни заплати - или заплатите им от октомври да се увеличи със сто лева и да получават допълнително материално стимулиране или на всички заплатите да се увеличат на 950 лева.

Директорът обясни пред БНР, че ако при втория вариант болницата не издържи финансово, ще се наложи да има намаляване на заплатите.

По-рано днес медицинската сестра Силвия Стайкова поясни, че в момента тя и колежките ѝ получават между 720 и 750 лева и от 7 години не им е изплащано допълнително материално стимулиране. Своите оставки подготвят и медицински сестри от детските ясли в Карлово. В събота в подбалканския град се състоя протест за достойни възнаграждения и нормални условия на труд, организиран от Асоциацията на българските медицински сестри, като в него се включиха сестри от Кърджали, София, Пазарджик и Пловдив.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
634 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.10.01 | 11:32

2

И останалите ще ги оттеглят. Глада е по-силен от тока.

Alf

2019.09.30 | 20:33

1

Сестра под 1500лв е неприемливо. Моя призив е да не се поддавате на манипулацийте които мвр и властта ви разиграват а да си държите на исканията

Добави коментар

Водещи новини