Лекари каратисти ни посрещат в кабинетите

  • 19 септември 2019 11:19

  • 1009
  • 4
Лекари каратисти ни посрещат в кабинетите
© Pixabay

Лекари овладяват тънкостите на каратето и други бойни изкуства за самоотбрана и защита при нападения от пациенти. Обучението е заложено в програмите на медицинските университети, които по този начин отговарят на все по-нарастващата агресия, която се стоварва над хората с бели престилки, пише в. "Телеграф".

Студентите в Медицинския университет в София от тази година вече се записват на курс по самозащита. Той включва теория и психология на самообтраната, както и практически занимания по специализиран ръкопашен бой. Бъдещите медици се обучават от състезатели по бойни спортове като карате, бокс и ММА бойци и хващат тънкостите на ръкопашния бой, усвоявайки преди всичко как да се отбраняват, когато бъдат нападнати в лекарските кабинети.

В Медицинския университет в Пловдив също имат намерение от следващата учебна година да въведат свободно избираема подготовка по самоотбрана за младите лекари и специализанти към Катедрата по физиология, в която влиза секция по физическо възпитание и спорт.

Насилието над лекари е родило и чисто българска застраховка. Новият застрахователен продукт осигурява помощ на хората в бели престилки. Той е пригоден както за индивидуални, така и за групови практики. При възникване на застрахователно събитие, пострадалият трябва да заяви претенцията си и да представи служебна бележка от МВР, уверение, че е бил на работа по време на инцидента, медицинско удостоверение или болничен лист, а при престой в болница - епикриза.

Последвайте канала на

Novini.bg
1009 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.09.20 | 17:33

4

Воя се, че няма да им е от полза. Орките се движат на големи групи.

Bay ganco carvula

2019.09.19 | 12:33

3

Karatisti maratisti .da ama komandovcite i kararistite mnogo boy yadat do nasirane ot ??????????

2019.09.19 | 11:43

2

В моя град познавам доктор който е професионален кикбоксьор

2019.09.19 | 11:40

1

Лелеее, горките цигани. Вече ще бъдат бити в кабинетите, а не обратното. Хелзинският цигански комитет да се сезира, за дискриминация на циганите, и да изпраща полицаи при посещението им при лекар.

Добави коментар

Водещи новини