Болница не може да изпише пациент вече 100 дни

  • 12 септември 2019 08:42

  • 17523
  • 8
Болница не може да изпише пациент вече 100 дни
© Кадър: Нова телевизия

Болницата в Aсеновград не може да изпише пациент вече 100 дни. 67-годишен мъж лежи близо четири месеца в интензивното отделение на болницата. Заради тежкото му заболяване не може да бъде изписан. Но продължителният му престой трупа на здравното заведение загуби.

,,Пациентът е при нас от 2 юни 2019 година. Той постъпва с клинична картина на болестта ХОББ (химична обструктивна белодробна болест) във вътрешно отделение. Болният страда от заболяването дълги години, провеждал е домашно лечение. Пациентът е постъпил с екзасербация на 1 юни. На 2 юни е приведен в интензивно отделение за лечение”, обясни пред Нова телевизия началникът на отделението д-р Красимира Караманова.

Тя допълни, че от няколко дни мъжът диша свободно, но има моменти, в които се налага да му бъде подаван кислород през кислороден катетър – около 1-2 литра за минута. Има надежда той да бъде изписан скоро и да се лекува вкъщи.

Директорът на лечебното заведение д-р Иван Червенков заяви, че болницата може да се справи с такива ситуации.

,,Ние сме в една безизходица. Пациентът трябва да си остане тук и да бъде изписан като бъде излекуван'', коментира д-р Червенков.

Последвайте канала на

Novini.bg
17523 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
k

2019.09.12 | 11:18

4

Тоест не можете да се отървете о него, за да умре някъде поради липса на медицински грижи? И това е доктори ли? По важни са му парите, от живота на човека. Поне го е казал в прав текст. Каквото посеете това ще жънете. Не се чудете, че на никого не му пука за сестрите и проблемите на болниците - вие не се грижите за здравето на хората, а за доходите си. Искате да сте елит. Няма подходяща обидна дума за вас.

Т

2019.09.18 | 17:33

8

Ако искаха да се отърват, щяха да са го направили в деня в който изтича пътеката. Аман от мрънкалници. Ако не им пукаше за пациентът щяха ли да го подържат 100 дни. Лошото е че касата, не желае да влезе в положение и да остойности разходите по такъв пациент. Добре че, още има окръжни и общински болници защото частните никога не биха си причинили такава загуба.

Хахахах

2019.09.15 | 11:33

7

Химична е химична....

aib

2019.09.12 | 11:51

5

Аз пък ще ви кажа, че има ЛЕКАРИ! Истина е - малко са! Положението в което са поставени обаче е нетърпимо! Има лекари, които са в операционна по 10ч.на ден! Айде някой от вас да седят прави 10ч.без да се хранят, да пият та и до WC да нямат време да ползват. Тогава говорете и пишете! Системата е под всякаква критика! Вчера чаках за консултация повече от 3ч., защото лекаря влизаше от операция в операция. А когато го дочаках-даже ме му се говореше...Толкова беше уморен. Дали няма лекари?!

к

2019.09.12 | 13:41

6

Прав си, но останалите от бялата мафия ги тъпчат и ги принуждават да се откажат или да заминат в чужбина. Винаги има изключения. Но и малкото свестни не желаят да си отворят устата и да кажат някоя истина. Опитай се да поискаш второ мнение и ще разбереш. На мен ми казаха в прав текст 'Няма да стане, негови пациенти няма да гледам. Имам си моя професионална етика.'! МОЛЯ? Етика да остави някой да се мъчи или да умре, за да не развали нечие реноме. Това ли е лекарската етика? Всеки греши. Лошо няма. Просто да погледне и да поправи нечия грешка. Представи си електротехника да се оплеска и от пералнята да те удря ток, а друг да не желае да я оправи, щото има етика. ГЛУПОСТИ. Те са си бяла мафия.

Оцелял от ГЕРБ-аджиския произвол българин

2019.09.12 | 10:30

3

В България няма здравеопазване, лекарите са бизнесмени и търговци-искат да лапат кинти. Ходете се лекувайте в Туркия. Слава Богу че Боко Мафиота си отива и вече имаме надежда за светли дни за България СЛАВА БОГУ

До там ни доведе седесарския тоталитаризъм

2019.09.12 | 10:04

2

Здравето след 30г. "по сините стъпки" е доходен бизнес за сините кръвопийци.

Хобб

2019.09.12 | 09:21

1

ХРОНИЧНА обструктивна белодробна болест и екзаЦербация. Айде със здраве!

Добави коментар

Водещи новини