УМБАЛСМ "Пирогов": Оперирана е жената, пострадала в катастрофата на АМ "Хемус"

  • 09 септември 2019 09:52

  • 1280
  • 0
УМБАЛСМ "Пирогов": Оперирана е жената, пострадала в катастрофата на АМ "Хемус"
© Булфото (архив)

Екипът на д-р Асен Меджидиев оперира жената, която пострада във вчерашната катастрофа на АМ "Хемус". Интеревенцията на травмата на лицето е преминала успешно и пациентката се възстановява нормално. Това съобщават от пресцентъра на лечебното заведение.

Тя и още 2 жени и един мъж бяха транспортирани в Спешното отделие на УМБАЛСМ "Пирогов", където преминаха подробни прегледи изследвания. Раните на двете жени и мъжа бяха обработени, след което пациентите бяха освободени от лечебното заведение.

Тази сутрин лично министърът на здравеопазването г-н Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през дойде в "Пирогов", за да се запознае със състоянието на пациентката.

Изпълнителният директор на спешната университетска болница проф. Асен Балтов съобщи, че през почивните дни през "Пирогов" са преминали пострадалаи в 28 ПТП-та. "Настанени за лечение са 8 пациенти – четирима в неврохирургия и четирима в травматология. Дежурствата бяха тежки през тези почивни дни. Преминали са повече от 2000 души, а са останали за лечение 400”, обясни директорът на „Пирогов” проф. Балтов.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1280 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини