Неврологията на видинската болница може да остане без повечето си лекари до две седмици

  • 05 август 2019 21:49

  • 751
  • 2
Неврологията на видинската болница може да остане без повечето си лекари до две седмици
©

Отделението по неврология на видинската болница „Света Петка“ може да остане без повечето си лекари до две седмици. Тогава изтича едномесечното предизвестие, подадено от медиците заради недостига на кадри и пари за отделението.

Преговорите с ръководството на болницата са безуспешни. Между ръководството на болницата в лицето на изпълнителния директор д-р Цветан Василев и медиците се е състояла една единствена среща – на 1 август.

"Бяхме привикани в кабинета му поотделно", обясни началникът на неврологичното отделение д-р Ангел Петров пред БНР. „Като ми зададе въпроса: Сигурен ли си, че напускаш, аз му казах: "Вие разрешихте ли поне един от тези три въпроса, зададени на срещата, а именно – за разположението, за кадрите и за допълнителното материално стимулиране. Той каза не и аз му казах, че е безпредметно повече да водим разговор“, каза д-р Ангел Петров.

Според него един от лекарите в неврологията е оттеглил предизвестието си за напускане, а междувременно директорът на болницата определи исканията на невролозите като изнудване.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
751 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.08.06 | 03:42

1

И тия доктори се ненаядоха

ррр

2019.08.06 | 10:47

2

Кои доктори? Според теб нормално ли е лекар да взема 500 лева заплата, да отговаря за живота на хората и да работи в мизерни условия по 12+ часа на денонощието?

Добави коментар

Водещи новини