Нахапаното от куче дете в Асеновград, бе изписано от болница

  • 09 юли 2019 16:37

  • 462
  • 3
Нахапаното от куче дете в Асеновград, бе изписано от болница
© Булфото (архив)

Изписаха от болницата 8-годишното момче, което в неделя бе нахапано от бездомно куче в Асеновград, съобщават от УМБАЛ „Св. Георги“. То е било прието в лечебницата със силен стрес и рани по лицето и едната ръка. Не е имало фрактури.

Детето е лежало два дни с майка си в Клиниката по ортопедия и травматология. Инцидентът стана на 7 юли на ул. "Отец Паисий" в Асеновград, предаде Дарик.

8-годишният Митко се е прибирал с още няколко свои приятели към вкъщи. По предварителна информация децата са играли в двора на намиращото се наблизо ОУ "Отец Паисий". Безстопанственото куче изскочило изпод микробус и нападнало групата.

Свидетели на инцидента са категорични, че децата по никакъв начин не са провокирали животното. По думите им, те дори не са го видели. Съсед незабавно се притекъл на помощ, за да отърве детето от кучето. Други очевидци се обадили на тел. 112. Пристигнал екип на Спешна медицинска помощ, който откарал момчето в Университетска болница „Св. Георги“. Там му били направени няколко операции, заради разкъсвания на ухото, рани по лицето и едната ръка. През следващите седмици с 8-годишния Митко ще работи психолог, защото уплахът е бил доста голям. Родителите на детето също са били стресирани.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
462 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Станислава

2019.07.10 | 20:18

3

Морето куче се жертва за морето семейство.Моето куче без порода беше убито от уж бездомно куче питбул или боксер. Нека направим закони за глудници и кучетата убийци .... Ния и децата ни са По важни...Да изчистим улиците . Нали за това сме хора със разум

Българка

2019.07.09 | 17:49

1

Много пъти съм била свидетел ,как деца дразнят и гонят улични котки и кучета. Котките бягат,но кучето хапе. Съжалявам за детето,но възпитанието тръгва от нас родителите.

к

2019.07.09 | 18:29

2

Не знам за вас родителите, но аз като родител не възпитавам улични кучета. Хората казват, че не са го дразнили, но нееееее - родителите са виновни! Що не идеш да го възпиташ това куче? И да кажа - имам две деца И куче у дома, знам за какво говоря.

Добави коментар

Водещи новини