Лекари оперираха с фенер, след бурята в Горна Оряховица снощи

  • 05 юли 2019 11:23

  • 1898
  • 1
Лекари оперираха с фенер, след бурята в Горна Оряховица снощи
© pixabay

Лекари в Горна Оряховица извършиха операция с фенер, след като болницата остана без ток заради силна буря снощи, съобщава Нова телевизия.

Електрозахранването на болницата в Горна Оряховица е било прекъснато за 12 часа.

Над града се разрази страшна гръмотевична буря, придружена проливен дъжд, духаше и силен вятър. Нанесени са сериозни материални щети във Великотърновско.

Заради извънредната ситуация се е наложило лекарите да извършат спешна операция, светейки си с фенер.

След като токът е спрял около 20.30 часа, дежурните медици започнали да звънят на енергото, за да отстрани аварията. Управителят на болницата д-р Иван Иванов обясни, че в такива случаи се включват генератори в различните отделения. В 23.00 часа пациент със сериозни наранявания постъпил за лечение. По думи на дежурния лекар д-р Елиас Хаддад обаче медицинският екип не е имал достъп до операционната зала, тъй като там вратата се регулира от ток. Той помолил охраната в Спешното отделение да услужи с голям фенер, за да се извърши операцията. Сестрите асистирали с фенера, докато д-р Хаддад зашивал главата на пациента. Половин час по-късно интервенцията приключила благополучно.

Електрозахранването в болницата е пуснато около 8.30 часа тази сутрин.

Д-р Иванов посочи, че за щастие е нямало пострадали пациенти от аварията. Той обаче нямал обяснение защо аварийните екипи на енергийното дружество приоритетно са отстранявали щети в училищата, въпреки че те са в лятна ваканция.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1898 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
...

2019.07.05 | 11:50

1

В богатите държави много болници имат UPS-и, но те струват доста пари и на 2-3 години трябва да се сменят, в България човек лесно може да си замине заради ЕРП-тата, които всяка година вдигат цената на тока, но доставят прекъсващ ток и техници след часове.

Добави коментар

Водещи новини