Бивш здравен министър: Системата може да бъде реформирана само с огън и меч

  • 21 май 2019 07:38

  • 1985
  • 4
© Кадър: БНТ

Смятам, че протестът на педиатрите не е само за пари. Все пак увеличението на парите за педиатрията е правилно, друг е въпросът, че парите по клиничните пътеки се определят от здравното министерство, Здравната каса и Българския лекарски съюз, като самото менажиране е оставено в ръцете на чиновници, които не разбират как се случват нещата. Това заяви в сутрешния блок на БНТ бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав НенковМирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 г. в град София. Завършил е специалност .

По отношение на предвижданите промени, според които младите лекари, които специализират на държавна поръчка, ще са задължени в продължение на три години да работят в българска болница, д-р Ненков смята, че това е добра мярка.

,,Когато инвестираш в каквото и да е, логично е да се възползваш от своята инвестиция. Защото към момента ситуацията е такава - който се докопа до специализация у нас и замине за Западна Европа, ако ще да няма ръце и крака, ще го вземат на работа, което не е гот. Така че няма лошо да има такава мярка'', сподели Ненков.

На въпрос за реформата в българското здравеопазване бившият здравен министър посочи, че тази система може да бъде реформирана само с огън и меч, но засега такъв политик у нас не се намира, защото - по думите му - ,,който направи това, ще довърши политическата си кариера''.

Последвайте канала на

Novini.bg
1985 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
от 30 години

2019.05.21 | 08:48

1

реформи на "ШАЙКАТА" ,населението се стопи на половината.Такъв геноцид не е имало даже по време на турското робство.

добре си се подписала седесарска пияницо

2019.05.22 | 00:36

4

Толкова откачен народ на куп като разни иви, миви, пиви никога не се е събирал, както от 30 години. Тъпи, зависими, амбициозни, самонадеяни кухи леяки, особено жените. А от жена пияндура по-смешно нЕма. Суросинкяв павиан!

Ива

2019.05.21 | 09:42

3

30 години ли маймуно червена?
20 години преди Бойко кой съсипа Болгария- БСП и Техноимпексовичетата!!!
Я ходи в Сахара да построиш нещо било и да 50 години- Маймуна!!!

2019.05.21 | 09:29

2

Докторите по принцип са за реформи, а може би знаят, че пациентите нямат много пари.

Добави коментар

Водещи новини