Марияна Николова и Кирил Ананиев посетиха Университет "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас

  • 10 май 2019 17:32

  • 439
  • 0
Марияна Николова и Кирил Ананиев посетиха Университет "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас
© Министерски съвет

Вицепремиерът Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и и министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през посетиха днес Университет „Проф. д-р Асен Златаров” в гр. Бургас, след като по-рано днес народните представители решиха във висшето учебно заведение да бъде открит Медицински факултет.

Сградата на новия Медицински факултет вече е напълно готова и оборудвана. Университетът разполага с необходимата материално-техническа база за качествен образователен и научноизследователски процес, отговарящ на съвременните изисквания. „Впечатлена съм от модерното оборудване и техническото обезпечаване на новия медицински факултет. Тази материална база, заедно с висококвалифицирания преподавателски състав са факторите, гарантиращи бъдещото осигуряване на необходимите за региона медицински кадри“, заяви вицепремиерът Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и.

Министър Ананиев посочи, че очакванията са там да се подготвят медицински специалисти за нуждите както на град Бургас, така и на цяла Югоизточна България  – за системата на спешната медицинска помощ, доболничната и болничната медицинска помощ, диспансери, центрове за опазване на общественото здраве, научно-изследователски институти, служби по трудова медицина и други.

За провеждането на необходимата клинична практика на студентите от факултета университетът е предвидил да сключи договори с УМБАЛ „Дева Мария“ и УМБАЛ Бургас, съобщиха от правителствената пресслужба.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
439 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини