Ананиев: Няма да има медицински сестри с по-ниска заплата от 950 лева

  • 12 април 2019 17:45

  • 1104
  • 1
Ананиев: Няма да има медицински сестри с по-ниска заплата от 950 лева
© Булфото (архив)

Здравеопазването е въпрос на национална сигурност. За това всички политически сили трябва да работим заедно, без да се делим. Това заяви здравният министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Намаляването на раждаемостта и демографският проблем, не е проблем само на здравеопазването. Цялото общество трябва да работим по този въпрос", каза още той. 

"Няма да противопоставям различните медицински съсловия. Убеден съм, че не трябва да има еднакви заплати на медицинските съсловия. Различен е труда, извършван от тях. Предлагам да се разработи методика, която да подобри формиране на разходите за медицинския персонал. Трябва да има баланс", допълни Ананиев.

"Ще оптимизираме структурата на болниците. Ефективната работа води до икономии на разходите, които да се разпределят към медиците", коментира здравният министър. 

"Няма да има медицински сестри с по-ниска заплата от 950 лева, но ще има такива с по-високи", разкри Ананиев.  

"Специално за "Пирогов" ще има достатъчно средства за ремонт и нова техника. В края на лятото ще обявим обществените поръчки за педиатрична болница в София. Най-късно до 3 години ще е готова", завърши Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1104 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Сестра

2019.10.06 | 15:55

1

Министъра отново каза че няма да има сестра под 950 лв Откога. Пак ли ще ни излъже. 2ра.мбал София интензивно отд 670 лв е сега заплатата

Добави коментар

Водещи новини