Световен учен е гост на Медицинския университет в Плевен и Българската асоциация по клинична имунология

  • 09 април 2019 10:28

  • 294
  • 0
Световен учен е гост на Медицинския университет в Плевен и Българската асоциация по клинична имунология
© gettyimages

Световен учен е гост на Центъра за репродуктивно здраве към Медицинския университет в Плевен и Българската асоциация по клинична имунология, съобщиха организаторите на научното събитие в Плевен, предаде БТА.

В научно-практическа конференция "Автоимунитет - добрите и лошите новини" ще участва проф. Йехуда Шоенфелд - един от най-големите специалисти в света в областта на автоимунитета. Известният експерт е приел поканата да представи опита си на международната работна среща, която ще се състои на 10 и 11 април в Плевен.

Проф. Шоенфелд е член на редакционната колегия на 80 международни списания и 26 международни научни организации. Той е автор на 62 книги и 2023 публикации, като е цитиран над 33 000 пъти, посочват от Медицинския университет в Плевен.

Експертът е носител на 22 престижни научни награди, автор на 15 патента, организирал е 53 международни научни конференции. На плевенския медицински форум в сряда и четвъртък, ще се съберат всички водещи специалисти у нас, за да обсъдят актуалните проблеми в тази сфера. Сред най-интересните теми на дискусиите са "Хранене, лекарства и автоимунитет", "Синдром на хроничната умора. Клинични случаи".

Предвидени са доклади "Мозайката на автоимунитета", "Диагностични методи при автоимунитета", "Лечение на автоимунни заболявания" и много други. Интерес представлява разделът, посветен на пациентите, в който ще участват пациентски организации. Плевенските имунологични дни се организират за осми пореден път с международно участие. Официалният език на работната среща е английски.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
294 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини