Президентът към здравните работници: Помогнете за връщане на доверието в българското здравеопазване

  • 07 април 2019 13:55

  • 791
  • 10
Президентът към здравните работници:  Помогнете за връщане на доверието в българското здравеопазване
© Булфото (архив)

„На този ден цялото ни общество се обръща към вас с признателност и благодарност за професионализма, всеотдайността, благородството, състраданието и хуманността, с които е изпълнен вашият ежедневен труд. Вашето професионално и житейско призвание е да дарявате здраве на хората и да спасявате човешки живот. Никой не се съмнява, че само хора с огромни сърца могат да се посветят на толкова отговорна професия, изискваща неизчерпаема енергия, силна воля и себеотрицание“. Това заявява президентът Румен Радев в приветствие към лекарите и медицинските специалисти в страната по повод 7-ми април - Световния ден на здравето, съобщиха от администрацията на държавния глава.

В поздравлението си президентът посочва, че знанията и уменията на медиците допринасят за възхода и развитието на страната ни във всички области на обществения и икономически живот, защото здравето на хората е най-голямата ценност за всяко общество.

 Държавният глава подчертава, че в този ден не може да не бъде направена равносметка за състоянието на системата на здравеопазване в България, която е натоварена с немалко проблеми и именно медицинските работници са призвани да върнат доверието на хората, а човекът да бъде поставен в центъра на системата и тя да работи в негова полза.
 

„Необходимо ни е подобряване на достъпа до здравни грижи и повишаване на качеството и ефективността на лечението. Проблемите в детското и майчиното здравеопазване трябва да намерят адекватно решение. Високите нива на сърдечно-съдови и онкологични заболявания, както и високият брой хоспитализации на глава от населението, високата смъртност и ниската продължителност на живота у нас изискват неотложни мерки и програми за преодоляване на негативните тенденции“, се казва още в обръщението на президента.
 
Държавният глава откроява ниското заплащане, условията на труд и неравенствата в разпределението на финансовия ресурс в системата на здравеопазването, както и квалификацията и професионалното развитие,  сред основните причини за дефицита на кадри в почти всички специалности и изразява увереност, че със своя опит и знания медицинските работници активно ще допринесат за разрешаването на тези проблеми.

На всички лекари и медицински специалисти президентът Радев пожелава здраве, лични и професионални успехи, стремеж за усъвършенстване и воля за преодоляване на предизвикателствата.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
791 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Папагала радев

2019.04.07 | 22:35

10

И аз да кажа нещо

Г-жа Лъжа

2019.04.07 | 15:20

4

Румен НиноВ кой те слуша теб бе чехльо

внимателно!

2019.04.07 | 18:46

9

Това, че ОБЯВЯВАШ, ЧЕ СИ Г-жа Лъжа, до някъде ти прави чест и обяснява написаното от теб.

Но внимателно с у.п.о.т.р.е.б.а.т.а на „з.а.п.а.з.е.н.а.т.а м.а.рк.а“ „ЧЕХЛЬО“ от и.р.л.а.н.д.с.к.а.т.а 0.в.ч.а.р.к.а(по и.з.в.е.с.т.е.н като П.Л.У.Ж.Е.К.А), за да не те с.ъ.д.и за н.а.р.у.ш.а.в.а.н.е на а.в.т.о.р.с.к.и.т.е п.р.а.в.а!

2019.04.07 | 18:28

8

Странна е тази държава, не стигат парите.

2019.04.07 | 18:21

7

Фатмачето на решетников пак се прояви и като читалищен самодеец от селски мащаб и като изпълнение, и като изказ,и като съдържание

2019.04.07 | 17:06

5

ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РАДЕВ Е ПЪРВИ АПРИЛ

2019.04.07 | 17:21

6

Късно е чадо, НЕ СЕ ОПИТВАЙ ДА ПЛАГИАТСТВАШ от "БЪЛГАРИН!" !

шопендар

2019.04.07 | 15:06

3

за да стане това трябва отправна точка,такава се явява държавата,но тъй като лекарите са държавни служители,а всички които са държавни служители от управниците та до докторите са се юрнали да смучат колкото могат от обикновеният човек,всички се самокурумпират,а държавата само регистрира,зер ,ако не сте разбрали държавата не и пука за народа,тя води война с народа,и се интересува само от собственото си оцеляване на всяка цена.примери ;-заплати,пенсии,цени на храната,мачкане на малкият бизнес и на малкият човек по всички възможни начини/

БЪЛГАРИН!

2019.04.07 | 14:15

2

Господин Президент, заслужено поздравявате по повод 7-ми април - Световния ден на здравето, медиците!

АМА ЗАЩО ПРОПУСНАХТЕ ДА ПОЗДРАВИТЕ ПО ПОВОД 1-ВИ АПРИЛ, С ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ИМ ПРАЗНИК, ПОЛИТИЦИТЕ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ?

Хирург

2019.04.07 | 14:15

1

Здравните работници не могат да върнат доверието към здравеопазването. Политиците го могат, ама не го щат!
ПОЛИТИЦИ направете нещо държавническо /изкоренете корупцията и превърнете “търговците” отново на лекари!

Добави коментар

Водещи новини