В Перник предлагат безплатни квартири, за да привлекат педиатри

  • 14 март 2019 07:50

  • 764
  • 1
В Перник предлагат безплатни квартири, за да привлекат педиатри
© Кадър: Нова телевизия

Ръководството на общинската болница в Перник е предприело отчаяни мерки, за да привлече педиатри в лечебното заведение, като им предлага безплатни квартири, за да започнат работа в детското отделение.

,,Вярно е, предлагаме безплатни жилища на всеки педиатър, който започне работа при нас, обаче все още няма желаещи. Просто за момента нямаме кадри, нямаме медицински сестри. В детското отделение сега работим трима титуляри педиатри и един специализант, а би трябвало да сме най-малко шест човека'', заяви пред камерата на Нова телевизия една от служителките в болницата.

,,Проблемът е в това, че детското здравеопазване като цяло не е приоритет. Липсата на кадри също е проблем, оттам идва и натовареността. Като цяло персоналният проблем за Перник е липсващата детска помощ в областта, тъй като тук няма детско спешно отделение'', посочи още тя и допълни, че когато например дойде някое дете с дихателни проблеми, то бива изпратено към друга болница, тъй като в общинската в Перник липсва необходимата апаратура.

,,За последните 10 години са напуснали 7 педиатри. Вече няма какво да ме спре и аз да напусна. Просто съм отчаяна и съсипана'', завърши служителката.

Последвайте канала на

Владимир Василев
764 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
едно зелено човече:

2019.03.14 | 09:19

1

Това е истинското лице на капитализмът или по-скоро анти-социялният модел на управление . В този модел социумът не е приоритет на страната (както е в норвегия швейцария финландия и други) .Тук социумът се смачква до дупка ,ако ще да пукне ,а като едни бъдат смачкани,все ще се намерят още балъци ,които да бъдат мачкани.С прости думи машини за човешко месо. Система за унищожаване на най-човешкото в човека. Същевременно не съм социалист и мразя нашите такива ,които унищожиха страната ,след промените от '89.

Добави коментар

Водещи новини