УМБАЛ „Света Екатерина“ с безплатни кардиологични прегледи на офицери и сержанти от запаса и резерва на 1 март

  • 28 февруари 2019 13:09

  • 401
  • 0
УМБАЛ „Света Екатерина“ с безплатни кардиологични прегледи на офицери и сержанти от запаса и резерва на 1 март
© Pixabay

Започва кампанията на УМБАЛ „Света Екатерина“ за безплатни кардиологични прегледи на офицери и сержанти от запаса и резерва. Това съобщиха от пресцентъра на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Св. Екатерина.

Съвместна благотворителна инициатива „С грижа за сърдечно-съдовото здраве“ ще стартира в навечерието на националния празник и в Деня на Баба Марта – най-ярко символизиращ здравето в народния календар. Кампанията организират ръководствата на УМБАЛ „Света Екатерина“ и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР). В продължение на цялата година кардиолози от специализираната болница за лечение на сърдечно-съдови заболявания ще извършват безплатни прегледи на членуващите в СОСЗР.

Кампанията е по съвместна идея на изпълнителния директор на болницата професор д-р Генчо Начев и председателя на СОСЗР ген. Златан Стойков. Инициативата започва в София на 1 март от 10.00 ч. в диагностичните кабинети на болницата на първи етаж. След първоначалните прегледи при нужда пациентите ще бъдат пренасочвани за допълнителни изследвания и лечение в стационарните клиники. След приключване на прегледите на членуващите в столичните организации кампанията ще продължи чрез изнесени мобилни кабинети в регионалните структури на СОСЗР.

УМБАЛ „Света Екатерина“ е водеща в лечението на сърдечно-съдовите заболявания в страната и пионер във въвеждането на нови методики в инвазивната кардиология, кардиохирургията и сърдечните трансплантации. Едно от основните й предимства е в съчетанието на отлични специалисти и най-съвременна апаратура за широк спектър изследвания.

Болницата разполага с най-модерния компютърен томограф, с който може да се извършва уникална диагностика на сърдечно-съдовата система. Единствено тук се прави карта на сърдечната дейност с помощта на катетри, работещи на електромагнитен принцип. Сърдечно-съдовите хирурзи и инвазивните кардиолози осъществявят хибридни операции, с помощта на които лекуват едноетапно широк спектър от заболявания. Ангажираността и симпатиите на проф. Генчо Начев към българското войнство от запаса и резерва имат дълбоки лични корени.

Един от най-големите авторитети в българската кардиохирургия е внук на подпоручик Генчо Хаджигенчев, адютант на 4-та дружина от 23-ти пехотен Шипченски полк, кавалер на Военния орден „За храброст”, участвал във войните за национално освобождение и обединение. Проф. Начев е и един от авторите на книгите „Историята на 23-ти пехотен Шипченски полк”, „Възкресението на Българското опълчение – Душата на Македония и Одринско” и „Забравената война”. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
401 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини