ВМА-Пловдив получи рентген и нова апаратура по случай 130-тата си годишнина

  • 26 февруари 2019 13:10

  • 360
  • 0
ВМА-Пловдив получи рентген и нова апаратура по случай 130-тата си годишнина
© ВМА

Най-старата военна болница в България – МБАЛ-Пловдив към ВМА, отпразнува 130 години от създаването си. Празникът ѝ уважиха ръководството на ВМА, началникът на отбраната, представители на Министерство на отбраната и на Президентството на Република България, на община Пловдив, командири на военни формирования и други официални гости.

През годините Военна болница-Пловдив е преминала през различни изпитания – участвала е в три войни, местена и преструктурирана е няколко пъти поради различни обстоятелства - закривана е и отново откривана, опожарявана, надстроявана, сменяла различни наименования. Днес въпреки предизвикателствата, тя успява да задържи водещите си позиции в региона. 130 години – това са цяла безкрайност. 130 години здраве, ред и традиции.

,,Колеги, благодаря Ви за усърдната работа. За мен този празник е една лична кауза, с която да продължа да работя за затвърждване имиджа на Военна болница-Пловдив. Искам да изкажа своята признателност към ръководството на ВМА за промененото отношение към периферните болници. Уважаеми генарал Мутафчийски, Вие върнахте надеждата ни, че тази скъпа за нас болница ще бъде и ще пребъде'', заяви в приветствието си началникът на МБАЛ-Пловдив полковник д-р Ангел Пеев.

От своя страна началникът на ВМАбригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS подчерта, че въпреки трудната конкурентна среда, в която се намира, лечебното заведение успява да задържи позициите си. Доказателство за това са не само ръстът на пациентите за изминалата година, но и интересът на лекари и специализанти, които през последните месеци са се присъединили към колектива на МБАЛ-Пловдив.

В нашата управленска програма е заложено да обърнем поглед към периферните ни болници, защото те са централни за своето място в определената географска област, в която се намират. Затова ние продължаваме с дооборудването им. Пловдивската ни болница обслужва най-много военнослужещи от всички военни болници. След като миналата година осигурихме 16-срезов компютърен томограф, за тази година се предвижда и закупуването на нов модерен рентген.

,,Още в началото на март ще получите и нови стерилизатори, в плановете ни е и нова реанимационна апаратура'', заяви бригаден генерал Венцислав Мутафчийски. Той изтъкна, че тези инвестиции показват отношението на ръководството на ВМА към всички периферни болници.

Поздравления от името на минситър Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността поднесе началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.

,,Тази богата история показва, че Вашата професия е една от най-хуманните. Специалистите от тази болница основно обслужват контингента на Българската армия. И новината за новата апаратура няма как да не ме радва. Благодаря Ви за всичко, което правите за българските военнослужещи'', сподели генерал Боцев.

По случай 130-тата годишнина служители на МБАЛ-Пловдив бяха наградени за дългогодишна служба и висок професионализъм със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната и началника на ВМА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
360 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини