Филиалът на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД в Петрич получи нов рентгенов апарат

  • 25 февруари 2019 14:37

  • 287
  • 0
Филиалът на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД в Петрич получи нов рентгенов апарат
© Pixabay (архив)

Филиалът на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД в Петрич получи нов рентгенов апарат. Това съобщиха от пресцентъра на Община Петрич.

Рентгеновият апарат е от ново поколение и заменя досегашния в петричката болница, който е амортизиран през годините и с по-ниска ефективност на работа. За закупуването на рентгена са инвестирани 200 хил. лева. Част от тях бяха предвидени по бюджета на Община Петрич – 100 хил. лв. по предложение на кмета Димитър Бръчков, другите 100 хил. лв. са собствени средства на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД.

Функционалността на новия рентгенов апарат превъзхожда в пъти тази на досегашния и е една от дългосрочните инвестиции в петричката болница за по-доброто здравно обслужване на пациентите. Новият медицински апарат беше осветен днес от архиерейският наместник отец Ангел Кочев.

Присъстваха кметът Димитър Бръчков, депутатът Георги Динев, председателят на Общинския съвет Георги Тренчев, заместник-кметът Илияна Попова, управителят на болницата д-р Тонев, лекари и лаборанти.

Кметът на Общината Димитър Бръчков подчерта, че реформата, извършена в петричката болница днес позволява да говорим, както за обновяване на сградния фонд, така и за закупуването на нова медицинска апаратура.

„Успяхме с общи усилия да запазим лечебното заведение. Заслужават го жителите на общината“, обобщи в приветствените си думи кметът Димитър Бръчков. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
287 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини