Председателят на БЛС с коментар за насилието на медици и четворното убийство в Нови Искър

  • 19 февруари 2019 08:13

  • 1013
  • 0
Председателят на БЛС с коментар за насилието на медици и четворното убийство в Нови Искър
© БНТ (архив)

Добрата дума лекува. Това е мотото на акцията на Българския лекарски съюз срещу насилието над медици, заяви д-р Иван Маджаров - председател на БЛС в сутрешния блок на БНТ. 

"Местата, на които се случва насилието над медици, са критични. От една страна са притеснените хора за здравето на техен близък и е нормално да бъдат афектирани, от другата са лекарите, които работят под напрежение. Не трябва да се стига до физическо насилие. Ако се е допуснало такова, трябва да има бързо производство. От 20-30 заведени дела, има 1-2 ефективни присъди, това довежда до чувство за безнаказаност", коментира още той темата за насилието над медици. 

"Приветствам действията на прокуратурата, трябва да се стигне до край. Ако няма ефективни наказания, оставаме само с впечатление за акции, които компрометират колеги и от това цялата гилдия страда", категоричен д-р Маджаров по повод операцията на ГДБОП във Варна срещу злоупотребите с издаване на ТЕЛК-ове. 

"Освидетелстването на психично болните е голям проблем. Не е добре за никой да бъде ненужно освидетелстван, това слага един печат на човека, че той има такова заболяване. Освен това, тези хора също имат право да живеят сред близките си", завърши д-р Маджаров по темата за жестокото четворно убийство в Нови Искър

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1013 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини