Кирил Ананиев: Цялата научна и клинична база на болница „Лозенец“ ще се използва от СУ

  • 01 февруари 2019 14:17

  • 310
  • 0
Кирил Ананиев: Цялата научна и клинична база на болница „Лозенец“ ще се използва от СУ
© Булфото (архив)

Цялата научна и клинична база на болница „Лозенец“ ще се използва от Софийския университет. Това заяви пред журналисти в НС министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

Във връзка с прогнозата на опозицията, че ще се стигне до фалит на болницата, министърът заяви, че това е мнение на опозицията. „Аз имам над 60 болници, от които поне половината имат дългове и си ги разсрочват и разплащат. Въпрос на добро управление и добър менидмжънт“, каза още Ананиев.

По повод притесненията, че няма да могат да се обучават студенти и специализанти, министърът заяви: „Как няма да остане? Нали идеята е в крайна сметка след като държавата в лицето на министъра на здравеопаването стане едноличен собственик на капитала, той да предостави болницата за управление на СУ. Цялата научна и клинична база, която има болница „Лозенец“, ще се използва за обучение на студентите. Затова ме убедиха, че това е най-добрият подход и аз приех общото мнение“, каза Ананиев.

"С ректора на СУ се договорихме да подготвим заедно един проект на договор, който да представим пред академичното ръководство на СУ, за да не съществуват опасения, че едва ли не ще стане заложник на болница „Лозенец“, коментира още здравният министър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
310 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини