Двама министри откриха нов медицински център във Варна (снимки)

  • 28 януари 2019 12:26

  • 406
  • 1
Двама министри откриха нов медицински център във Варна (снимки)
© Булфото

Тази сутрин министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през и министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 присъстваха на откриване с водосвет на Център по интервенционална рентгенология в УМБАЛ "Св. Марина".

Това е една модерна лаборатория, която ще спаси живота на много хора. На нея ще се обучават и много студенти. С подобна апаратура ще задържаме млади лекари. Имаме студенти от 44 държави в света. Трябва да се гордеем с това което се прави, защото това е бъдещето", това заяви ректорът на МУ-Варна проф. Красимир Иванов, цитиран от "Булфото".

Новата придобивка е с изключително висок клас апаратура и софтуер. Ангиографът е разположен в ремонтиран и отлично оборудвана зала с анестезиологична машина във варненската университетска болница, което дава възможност за мулти-екипна работа и извършване на хибридни операции.

Общата инвестицията за новата апаратура и ремонтни дейности е над 2 000 000 лв. Високотехнологичният центьр е поредният резултат за българското здравеопазване и образование от отличната съвместна дейност между МУ-Варна и УМБАЛ "Св. Марина" и изключително значение както за лечението на пациенти от България, така и за съвременното обучение на студенти. Новият ангиограф е единствен в страната с таванно окачване на С-рамото и 55 инчов плосък дисплей. Налична е и система от exorрафски апарат с най-модерни безжични трансдюсери, предаващи образа директно на работния дисплей. Тази комбинация дава отлична възможност за извършване на целия набор от интервенционални процедури в човешкото тяло.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
406 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Варна

2019.01.28 | 13:05

1

Преди 3 дни ми се наложи да отида до спешното...майко мила НЕНЕ МАЙКО МИЛА не бой ами за убиване са тия лентяй отвратен съм идваше ми да ги претрепя невежите "лекари" нещастни уроди има и изключения разбира се

Добави коментар

Водещи новини