Близки на пациентка подадоха жалба срещу лекар, изгонил ги от болница

  • 21 януари 2019 19:42

  • 1210
  • 0
Близки на пациентка подадоха жалба срещу лекар, изгонил ги от болница
© pixabay

Подадоха жалба срещу лекар заради обида и изгонване от болницата. Случаят е от Дупница.

Предисторията е отказ на лекаря да приеме в болницата 82-годишна жена, твърди нейната внучка Иванка Атанасова. Според младата жена докторът изхвърля документите за прием, които пациентката носи от спешния център. Започва преследване по коридорите.

„Преследвах го, буквално го преследвах, докато баба ми береше душа, тя нямаше сила да диша, нямаше въздух, нямаше кислород”, разказва внучката пред БТВ. „Първата му реплика беше: „Ще ви изхвърля от болницата”, посочва и синът Йордан Йорданов. Днес възрастната жена е в болницата след намеса на завеждащия вътрешно отделение. „Псуваше, не съм чула такава приказка от човек, който е неграмотен и не е влизал в училище, това не съм очаквала, аз обичах най-много лекарите”, заяви Елинка Искренова.

Д-р Апостолов не е на смяна. След случая е в отпуск, не отговаря и на телефона си. „Постъпката е осъдителна, не може никой да адмирира подобно поведение и подобно отношение към пациент. Взети са мерки”, коментира д-р Елена Гюзелева, завеждащ вътрешно отделение в МБАЛ – Дупница.

Официалното обяснение на доктора е, че е върнал пациентката за ново направление, защото с това, с което е дошла, не може да я приеме. А близките на възрастната жена подадоха жалба.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1210 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини