Нова клиника по химиотерапия ще бъде открита в Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология

  • 08 януари 2019 11:45

  • 879
  • 1
Нова клиника по химиотерапия ще бъде открита в Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология
©

Нова клиника по химиотерапия ще бъде открита в Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология /УСБАЛО/. Това каза пред журналисти директорът на лечебното заведение д-р Стефан Константинов, цитиран от БТА.

Средствата, които са 1.3 млн.лв., са отпуснати от Министерството на здравеопазването. Очаква се през втората половина на годината клиниката да работи. Сградата, която досега е била ползвана, е строена през 50-те години на миналия век, посочи д-р Константинов. Той обясни, че новата клиника ще осигури всичко на едно място за удобство на пациентите.

Директорът на болницата отчете нарастване на броя на преминалите пациенти със 7 на сто през изминалата година. Най-много болни са преминали през клиниката по химиотерапия.

Д-р Константинов подчерта, че в УСБАЛО се извършва най-добрата лъчетерапия. Финансовите резултати на болницата са значително подобрени, като приходите от НЗОК са били 27 млн.лв. за първите 11 месеца на 2018 год.

"Резултатите са подобрени значително и успяхме за година да намалим с близо 50 на сто просрочените задължения", добави той.

По думите му през последните пет години просрочените задължения на УСБАЛО са се увеличавали с милион и половина на година. "Сега се разплащаме редовно на доставчиците", каза още д-р Константинов и увери, че това не е за сметка на намаляване на качеството или на инвестициите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
879 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
valdes2018

2019.01.08 | 12:13

1

НЕ ОТКРИВАНЕ А НАПРАВО ЗАКРИВАНЕ......тОВА ПОНЯТИЕ "университетска" Е ЕДНА ПЪЛНА ГЛУПОСТ.
Страна с население 6,5 млн. - 450 болници. Минимум 100 - НЕЗАБАВНО ДА СЕ ЗАКРИВАТ.
Невероятно но факт - персоните с медиц. дипломи бъркат понятията ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ и медицина. Казано с простички думи - КРАДЕНЕ НА ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ТРУД чрез искане на пари...
Доктор отдавна преглед не прави - това е техниката . Сигурно е много сложно да си оператор на една машина....

Добави коментар

Водещи новини