В ловешката болница е била доставена нова апаратура

В ловешката болница е била доставена нова апаратура Gettyimages (архив)

Доставена е била нова апаратура за нуждите на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч, която е закупена със средства на Община Ловеч, съобщават от общинската администрация. Дарението е японски видеогастроскоп, монтиран в отделението "Гастроентерология" при д-р Пламен Върбанов.

От администрацията припомнят, че с решение от 29 март 2018 г. Общинският съвет в Ловеч е отпуснал 35 хиляди лева за закупуване на апаратура за нуждите на болницата и извършване на непарична вноска в капитала на дружеството с нея. Апаратурата вече е доставена, монтирана и изпробвана. Това е модерна и многофунционална техника, с която може да се "вижда" вътрешността на човешкото тяло през оптика с голяма разделителна способност. Освен да наблюдава, това е и хирургически инструмент. Всяко проведено наблюдение остава като дигитален запис в апарата.

Десет години отделението е ползвало друг видеогастроскоп, който е амортизиран и от шест месеца не работи, е обяснил д-р Пламен Върбанов. Директорът на болницата д-р Румяна Нановска е съобщила, че до края на януари в ортопедията ще бъде доставен С- рамо (це -рамо) за рентгена, който ще осъществява моментна снимка на костите и дава перфектен рентгенов контрол. Доставен е и нов скенер, очаква се само лицензията за него. Видеогастроскопът, це-рамото и скенерът - това са трите неща, които са много важни за болницата, е коментирала д-р Нановска.

Спорт

Коментари

Напиши коментар

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?