Болниците догодина - с 200 милиона лева по-богати

  • 29 октомври 2018 20:03

  • 960
  • 1
Болниците догодина - с 200 милиона лева по-богати
© Булфото (архив)

Мораториум върху нови болници и медицински дейности по Здравна каса и догодина, предвижда проекта за бюджет на институцията. Предложенията ще бъдат разгледани от депутатите.

През 2019 г. болниците ще разполагат с близо 200 милиона повече, за да ни лекуват и така бюджетът по това перо за първи път ще надхвърли 2 милиарда лева, но се въвежда и по-строг контрол.

Изключение за нови дейности ще има само, когато не се предлагат същите в областта.

"Какво пречи да имаме лечебни заведения, колкото пазарът изисква и където пазарът изисква. Какво пречи, че имаме хранителни вериги магазини една до друга или бензиностанции на къси участъци – някой да роптае от това нещо”, коментира Андрей Марков, управител на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ.

Създаването на нови болници ще разрешават депутатите, а на нови медицински дейности – министрите.

„Как така ще преместим лицензионните режими от министерството в Народното събрание или в Министерския съвет и това ще доведе до по-добри резултати, при положение, че там специалисти няма”, пита Калоян Стайков от Института за пазарна икономика пред bTV.

В становище до парламента омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на предлага депутатите най-напред и отделно да разгледат финансовата рамка на проектобюджета.

Последвайте канала на

Владимир Василев
960 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
сад

2018.10.29 | 22:59

1
супер ще има повече лапачка и по-скъпи коли за някои хора

Добави коментар

Водещи новини