Акад. Дамян Дамянов ще получи приза "Лекар на годината 2018"

  • 19 октомври 2018 14:21

  • 3604
  • 0
Акад. Дамян Дамянов ще получи приза "Лекар на годината 2018"
© pixabay

С отличието "Лекар на годината 2018" ще бъде награден акад. Дамян Дамянов. Това съобщи председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) Иван Маджаров. Награждаването ще бъде тази вечер на официална церемония.

Отличието е златен знак, изработен в Монетния двор.

Първата награда "Лекар на годината" беше връчена през 2003 год., припомни д-р Андрей Кехайов от съсловната организация, съобщава БТА.

За принос в развитието на иновативната медицина ще бъдат наградени доц. Мариета Кътева от болница "Софиямед" и доц. Иглика Михайлова от Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология /УСБАЛО/. За дългогодишна дейност в областта на медицината и принос в развитието на дадена област награди ще бъдат връчени на проф. Драган Бобев, дългогодишен ръководител на Детската болница по онкохематология, д-р Иван Гаврилов от УСБАЛО, доц. Захари Захариев от болница "Св. Георги" - Пловдив, д-р Иван Ценев от болница "Царица Йоанна-ИСУЛ", проф. Виолета Димитрова от Александровска болница, Виолета Димитрова от "Майчин дом", Евелина Пазванска от Четвърта МБАЛ, проф. Елисавета Наумова от Александровска болница.

Наградата "Мениджър на годината" ще получи директорът на болница "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Петима млади лекари ще бъдат отличени с наградата "Ти си нашето бъдеще".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3604 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини