Алберт Петков: Важно е да не погребваме шансовете за другите (видео)

  • 17 октомври 2018 10:45

  • 1227
  • 0
Алберт Петков: Важно е да не погребваме шансовете за другите (видео)
© Novini.bg

Ще трябва обществото наистина да ни помогне, за да осигурим повече донори и по-малко жертви. Това заяви по време на брифинг Алберт Петков, брат на Адриан Петков, който почина докато чака за белодробна трансплантация.

По думите му има предложение за законова промяна.

С помощта от МЗ и премиера Бориов ще допутаме нещата до край. Но най-вече ни трябва помощ от хората, посочи той. Важно е да не погребваме шансовете за другите, а шансовете за другите са органите. Радвам се, че се стигна до крайно и положително решение на проблема, трябва да се подкрепяме като един народ, посочи Алберт Петков. Трябва да взимаме пример от брат ми. Всичко зависи от нас. Ще направим всичко възможно донорството да бъде популяризирано, след това ни чакат само добри неща и най-вече хората, които чакат трансплантации ги чакат добри неща, допълни още той. Вярвам във хората, че ще разберат смисъла в това да си донор, каза той.

Министърът на здравеопазването, посочи, че разговорът при Борисов, заедно със семейството на Адриан, е бил полезен и добрононамерен.

По думите му необходимо е да се проведе истинска донорска кампания. Други държави ще ни дадат методическа помощ, свързал съм се с колеги. За да станем членове на Евротрансплант трябва да имаме годишно 70 донора, ние имам под 10, каза министърът. Разпоредил съм да има регистър на всички хора, които имат нужда от белодорбна трансплантация, допълни Ананиев.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1227 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини