Лекарите в МБАЛ-Добрич получиха работно облекло за първи път от 13 години насам

  • 16 октомври 2018 13:07

  • 461
  • 0
Лекарите в МБАЛ-Добрич получиха работно облекло за първи път от 13 години насам
© Pixabay

Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич приключи работата си по проекта "Изграждане и въвеждане на комплексна програма за благосъстояние на работното място". Стойността на проекта е 250 000 лева, по-голямата част от които са финансиране по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", а една пета - от бюджета на лечебното заведение, съобщи ръководителят на проекта и зам.-директор на МБАЛ - Добрич д-р Бисер Ботев.

Основната цел на реализирания проект, в който са включени 600 души персонал, е подобряване на условията им за работа. Въведена е иновативна болнична информационна система в клинична лаборатория, която е свързана с отделенията микробиология и патоанатомия. Всяка проба на пациент получава бар код, като грешките в този случай са сведени до минимум, а информацията се проследява от всички работещи по даден случай. Реализиран е и онлайн модул за управление на човешките ресурси, с цел оптимизиране на работата в отделенията.

С част от средствата по проекта се финансират транспортните разходи на петима млади специалисти за период от 12 месеца, които ежедневно пътуват от Варна до работното си място в Добрич.

Закупено е ново работно облекло за целия персонал на болницата. Такова лекарите на са получавали от 2005 година, а немедицинският персонал - никога, съобщи икономистът на лечебното заведение Елена Григорова.
Средства по проекта са вложени още в лични предпазни средства, доизграждане на пожаро-известителната система и подмяна на 40 кв. м. дограма в най-старата сграда на болницата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
461 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини