МЗ разпореди извеждане на пациентите от Хематологична болница "Йоан Павел"

  • 15 октомври 2018 18:53

  • 2614
  • 0
МЗ разпореди извеждане на пациентите от Хематологична болница "Йоан Павел"
©

Министерството на здравеопазването разпореди всички пациенти на Хематологична болница „Йоан Павел” в София да бъдат изведени от лечебното заведение и настанени в други болници. Причината за това е, че в Изпълнителната агенция по лекарствата е затворила болничната аптека в петък.

Министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през е дал срок за изпълнение на нареждането му до края на работния ден. Въпреки това днес от лечебното заведение не е изведен нито един пациент, защото не били получили разпореждането на министъра.

Изписани са няколко души, обясни адвокатът на болницата пред БТВ. В "Йоан Павел" в момента има четирима пациенти, трима от които в тежко състояние. Адвокатът на здравното заведение настоя, че в петък е бил назначен втори фармацевт, който да бъде на мястото на титуляра, докато го няма. По думите му аптеката работи.

"Йоан Павел" е една от двете болници, в които преди две седмици прокуратурата започна разследване за злоупотреби с лекарства за онкоболни

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2614 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини