В Световния ден на донорството: ВМА с лекция за мотористи и среща с трансплантирани

  • 12 октомври 2018 13:26

  • 1014
  • 0
В Световния ден на донорството: ВМА с лекция за мотористи и среща с трансплантирани
© ВМА

В Световния ден на донорството – 13 октомври, от 11.00 часа в Аулата на Военномедицинска академия ще се проведе информационна кампания за донорството пред най-голямата мото организация в България Sofia Riders, съобщиха от пресцентъра на ВМА.

Срещата е част от започналата през 2017 година информационна кампания за донорството, чиято основна идея е хората да познават значимостта от него, за да може всеки от нас да направи съзнателен и информиран избор, ако изпадне в ситуация, в която трябва да вземе решение за даряване на органите на свой близък.

Ментори на събитието ще бъдат проф. Никола Владов, ръководител на Клиника чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология, доц. Ивелин Такоров – ръководител на Клиника по коремна хирургия и част от трансплантационните екипи на ВМА, и д-р Сибила Маринова – началник на отделението по „Анестезиология и интензивно лечение“ в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и координатор по донорство за област Велико Търново.

В срещата ще участват и пациенти, преминали чернодробна трансплантация във ВМА.

В рамките на Седмицата на донорството в България - на 17.10.2018 г. (сряда), от 12.00 часа в централно фоайе на ВМА, „Дървото на живота” ще бъде обогатено с листчета с имената на донорите, дали през 2018 година шанс за втори живот на други трима души.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1014 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини