Представители на 22 лечебни заведения подписаха договори за дарение на апаратура от "Българската Коледа"

  • 03 октомври 2018 16:47

  • 1226
  • 0
Представители на 22 лечебни заведения подписаха договори за дарение на апаратура от "Българската Коледа"
© Президентство

Представители на 22 лечебни заведения сключиха днес договори за дарение на медицинска апаратура от благотворителната инициатива на президента „Българската Коледа“, кампания 2017-2018 година. С подписването на документите, което се състоя на „Дондуков“ 2, започва и процесът на доставка на високотехнологичното оборудване за рехабилитационни центрове, университетски и многопрофилни болници в цялата страна, съобщиха от президентската администрация.

По-късно в Гербовата зала президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и съпругата му Десислава Радева Десислава Радева Десислава Радева е съпругата на действащия президент на Република България Румен Радев. Родена се срещнаха с представителите на лечебните заведения и на съорганизаторите на кампанията – Българската национална телевизия и Нова телевизия.

Благодарение на дарителите на кампанията 22-те лечебни заведения ще получат съвременна медицинска апаратура на обща стойност 1 790 000 лева. Средствата са събрани по време на последното издание на „Българската Коледа – 2017/2018“, чийто фокус беше в подкрепа на спасения детски живот – продължително лечение и рехабилитация. Част от апаратурата е последно поколение високотехнологични роботизирани системи за рехабилитация.

Тази благотворителна инициатива е жива в сърцата на българите вече 15 години, заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. По думите му, успехът на инициативата се дължи на проявената съпричастност и доброта, както и на невероятното партньорство, изградено през годините между съорганизаторите – БНТ и НТВ, членовете на Експертния съвет и водещите лекари – педиатри. Президентът благодари на организаторите за амбицията кампанията да е максимално прозрачна, отговорна и ефективна. 

Държавният глава отбеляза, че „Българската Коледа“ дава не само надежда за българските деца, а и че всички заедно работим нашето общество да е хуманно и цивилизовано, а това е надежда и за бъдещето. Новата техника, която болниците получават, предоставя и възможност на нашите прекрасни специалисти да прилагат нови, съвременни форми на лечение и да го правят в България, заяви президентът.

„Дълбоко благодарен и удовлетворен съм, че обществото ни може да види, че има достойни български лекари, специалисти и професионалисти, отдадени безкористно на своето призвание и своя дълг – бъдещето на България и на нашите деца, подчерта още Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Доц. д-р Иван Чавдаров - директор на Специализираната болница за рехабилитация на деца с церебрална парализа „Св. София“, благодари за даренията на екипа на кампанията от името на бенефициентите на „Българската Коледа“. По думите му, благодарение на кампанията и нуждаещите се български деца могат да се възползват от модерните медицински технологии, които широко се ползват по света.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1226 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини