УМБАЛ-Бургас организира кръводарителска акция за пострадалите край Своге

  • 28 август 2018 12:03

  • 448
  • 0
УМБАЛ-Бургас организира кръводарителска акция за пострадалите край Своге
© Булфото/Архив

Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ-Бургас организира кръводарителска акция за ранените в катастрофата край Своге, съобщиха от пресслужбата на болницата.

Пострадалите са настанени за лечение в четири столични болници, на някои предстоят серия от операции. Бургаската болница се присъединява към апела за кръводаряване за пострадалите, отправен от софийските медици и Националния център по трансфузионна хематология. Всеки, който желае да дари кръв, може да го направи в Бургас, в сградата на бившата Първа поликлиника. Отделението работи до 14.30 часа, но има дежурен екип на повикване при желаещи кръводарители, добавиха от УМБАЛ в морския град.

В болницата може да се дарява кръв за нуждаещи се от цялата страна, независимо дали са пострадали при масови инциденти, или имат нужда от кръвопреливане заради минала или предстояща операция. Достатъчно е да се каже името на човека, който се нуждае от кръвопреливане, и лечебното заведение, където е настанен, добавиха от пресслужбата на болничното заведение.

Последвайте канала на

БТА
448 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини