В област Плевен има тенденция за увеличение на разходите за болничната помощ

  • 12 август 2018 10:46

  • 767
  • 0
В област Плевен има тенденция за увеличение на разходите за болничната помощ
© Pixabay

В област Плевен има тенденция за увеличение на разходите за болничната помощ. Това показват обобщени данни от Районната здравноосигурителна каса /РЗОК/ в Плевен за първото полугодие.

Ръстът е близо 11 милиона лева, което е 34.22 на сто повече за съпоставими 6-месечни периоди. Увеличението се формира, както от отчетени повече дейности по клинични пътеки, така и увеличение от 1 април на цените на някои от тях. За амбулаторни процедури е формирано общо нарастване за шестмесечието с 2 351 броя, или с над 10 на сто, като от 1 април има промяна и на цените на някои процедури.
Важен фактор, който влияе върху обема на дейността на болниците в Плевен е лекуването на пациенти от други области, посочват от РЗОК. За първите шест месеца над 29 на сто от пациентите по всички клинични пътеки, отчетени от болниците в Плевен, са от други области. За сравнение, увеличението е с около 3 пункта спрямо същия миналогодишен период.

От общия размер на плащанията в болниците за дейност по клинични пътеки, извършен от РЗОК-Плевен, за пациенти от други области делът е над 37 на сто. Увеличението е с около 6 пункта в сравнение със същия период на 2017 година.

Последвайте канала на

Десислава Станева
767 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини