Майката на починалата родилка: Убийство! Дъщеря ми си отиде здрава и права (видео)

  • 31 юли 2018 08:23

  • 46999
  • 14
Майката на починалата родилка: Убийство! Дъщеря ми си отиде здрава и права (видео)
© Нова телевизия

Сигурни сме, че става въпрос за лекарска грешка. В 9.20 часа излезe една от медицинските работници и каза на друго момиче, че секциото не е започнало, защото има проблем с упойката. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Веска Петрова, майката на починалата в Плевен родилка след планирано секцио. Бебето на 38-годишната Маргарита все още е в кома.

Според нас смъртта е настъпила в 9.30 часа, тъй като детето са го извадили от операционната в 9.50 часа и то е било повече от 10 минути без кислород. Това означава, че майката е била починала и детето не е имало кислород. Когато минаха покрай нас, му даваха изкуствено дишане с една помпичка, каза Петър Петров, баща на починалата родилка.

Когато минаха покрай мен, пипнах дъщеря ми по ръцете и краката – бяха студени. Казах на лекарите "Дайте си ми детето, то е умряло". Дъщеря ми е умряла още там, на масата, а не в реанимацията. Тя нямаше никаква кислородна маска на лицето, когато я изнасяха от родилното, каза Веска Петрова.

Бащата е категоричен, че дъщеря му никога не е боледувала сериозно.

Никога не е имала проблем с упойките, нито пък е имала високо кръвно, както казват. Тя си отиде здрава и права, заяви майката на Маргарита.

"Анестезиоложката е някаква баба, въобще й нямам доверие" - това бяха последните думи на дъщеря ми, посочи Веска Петрова.

Родителите на починалата родилка са категорични, че ще изискат записите от камерите. Ще предявим граждански иск. Това е убийство, подчерта майката на Маргарита.

В тази болница не си вършат работата както трябва. Убиха жива и здрава жена, бебето го изнесоха в критично състояние. Нямам думи, заяви бащата на починалата родилка.

Веднага след смъртта на родилката е направена проверка по случая. Направена е аутопсия и чакаме резултатите. РЗИ също проверява случая, както и медицинския одит. Докато не излязат резултатите от аутопсията, не можем да дадем някакво изявление, тъй като не знаем какво се е случило, коментира Момчил Цветков, пиар на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" – Плевен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
46999 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Лекар

2018.07.31 | 09:09

2
Също трябват да се разследват причините, довели до извършването на секцио. България е единствната държава, в която секцио се извършва по желание. Това е престъпление.
До Хилти 2018.07.31 | 09:24

2018.08.02 | 09:51

14
Има условни и безусловни показания за секцио. Към безусловните спадат несъответствие между размерите на главата на плода и малкия таз, лицево предлежание, загуба на сърдечни тонове на плода, предлежаща плацента и т.н. Условни са съпътстващи заболявания (примерно диабетна ретинопатия, висок диоптър), висока възраст при първо раждане и др. За да се извърши секцио трябва да е на лице 1 безусловно показание или минимум 3 условни. Тогава се събира съвет, който решава поведението налекарите. Секциото е тежка коремна операция със всичките й рискове и НЕ се извършва по желание, а по показания. Това, че някъде нарушават законите, за да вземат повече пари, това е друг въпрос. Позволи ми да знам достатъчно по този въпрос. Много българки живеежи в чужбина идват тук да си правят секцио, защото в белите държави категорично им отказват, без да има показания за това.
Хилти

2018.07.31 | 09:24

6
Абсолютно навсякъде вкл. в европа може да избереш секцио пред стандартно раждане, като там просто наблягат да обясняват лекарите че естественото раждане е по-добро естествено и плюсовете от него. Да не забравяме че заради редица фактори неможе да се роди без секцио ами ако при ехото детето е 3900г а измерването на таза покаже максимум минаване на дете 3500 кво праим а????
Хилти

2018.07.31 | 09:17

4
Няма такова нещо!
Бай

2018.07.31 | 08:47

1
Някой сеща ли се за поне един случай на починала родилка или изобщо на починал човек в болница, при който роднините да не са 100% убедени че лекарите са убийци и че техният човек е бил перфектно здрав олимпиец? Не знам колко е вярно, но съм чувал че родилки умират и в болниците на най-богатите и напреднали страни в света. Не обръщайте внимание на родители и баби, които ви обясняват колко здрава е била дъщеря им, и колко невинен бил внука им пред репортери.

2018.08.01 | 22:50

13
Ей малоумник, аз съм системен администратор в голяма болница и мога да ти кажа, че лекарите, които не гледат на пациентите като на касички, са много малко !! Те системно проверяват в google за диагнози и как да ги лекуват. Аз ако сложа една лекарска престилка и слушалки, мога да се впиша в общата система като доцент и да взимам по 100 лв. на преглед !
Хилти

2018.07.31 | 16:19

12
аз пък съм скептично настроен към лекарите които гледат на пациентите като ходещи касички.Това обезценява преценката им бързайки да те претупат за да увеличат приходите.Трябва заплащането да се върже към резултатите на пациентите и бройката излекувани и неизлекувани - тогава вече ще повярвам че имаме европейски лекари!И тази простотия избор на екип- демек легален рушвет трябва да се заличи или да минава през лечебното заведение и да се осчетоводява. А
Бай

2018.07.31 | 11:27

11
Аз не говоря за конкретния случай. Нито отричам че съществува такова нещо като лекарска грешка. Просто твърдя че в България всяка смърт в болница се преписва на лекарите, сякаш те са някакви магьосници и са длъжни да имат 100% успеваемост. Убеден съм че лекарските грешки не са повече от 1% от усложненията, но ако питате обикновения българин, той категорично ще ви заяви че всички лекари са касапи и садистично почти умишлено убиват пациентите си.
Винкел

2018.07.31 | 09:33

7
Мънгал не пиши глупости.. ще ти строша ребрата
Хилти

2018.07.31 | 09:16

3
Само да ти спомена че се правят винаги тестове за алергичност на упойката.А ако не са и правени никога и не знае пациентаката дали е алергична и се правят седмици предварително! Анестезиологът е един от най-важните при оиперация защото именно той може да убие пациента! Спри да спамиш тъпотии - анестезиолози в БГ почти не останаха, кой знае каква пенсионерка са назначили!
asd

2018.07.31 | 11:13

10
какви са тия длъжности - пиар - баси уродите. ес ни източи лекарите, децата, елита на нацията и останаха баби лекари, цигани и боклуци само. за 10г в ес и нато вместо да забогатеем станахме треторазрядна колония. яко ни прецакаха - отново. сладки приказки за хубаво и богат живот, а какво стана - бедност и безпътица. прилъстиха ни като проста жена.
Вася Георгиева

2018.07.31 | 10:18

9
Много важно, ние си взимаме големите заплати, а пък вие мрете. ВИВА БОЕКО

2018.07.31 | 10:05

8
Горките хора! Станалото с тях е ужасно.

2018.07.31 | 09:20

5
Престъпна българска небрежност

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини