Съпругът на починалата в Плевен родилка разкри подробности за трагедията

  • 31 юли 2018 07:25

  • 81289
  • 13
Съпругът на починалата в Плевен родилка разкри подробности за трагедията
©

Продължават проверките за причините, довели до смъртта на родилка в Плевен. Трагедията се случи след планирано секцио в университетската болница.

Бебето й все още е в кома, без подобрение в състоянието.

По данни на близките на родилката обаче - ден преди операцията медицинските прегледи показали, че е напълно здрава.

38-годишната Маргарита трябвало да роди първото си дете – момченце, във Втора база на Университетската болница. Ден преди плановото секцио медицинските прегледи показали, че е напълно здрава, разказват близките й. Въпреки това малко след предполагаемото начало на операцията лекарите им казали, че се борят за живота на жената, а бебето било в кома заради задушаване. 

В очакване на първородния си син, Владислав и Маргарита се оженили миналата седмица. „Четири дни преди фаталната дата подписахме граждански брак, има медицинско свидетелство, че е напълно здрава”, разказва Владислав Якимов. Ден преди операцията го потвърдили прегледите в болницата.

На 26 юли в 09:00 часа сутринта близките се събрали да чакат раждането. „Докато чакахме, лекарите излязоха да кажат на останалите хора, че трябва да изчакат, защото има операция секцио, при която има проблем с упойката. В 10 без 10 група лекари извадиха детето ми на ръце, тичайки с изкуствено дишане. Детето ми се е задушило, ако това не е лекарска грешка, тогава е убийство. Страх ме е да го кръстя, още не е записан… прогнози никакви, ако оживее – ще е увреден”, заявява Владислав.

Лекарите завели близките да видят какво се случва с бебето, а през това време носилката с Маргарита била готова да я закара в интензивното отделение. „Казаха, че там е издъхнала, а това не е вярно, защото, когато минаваше покрай нас носилката, майка я докосна и тя беше студена. Ние не видяхме никъде кислородна маска, докато уж се бореха за живота й”, разказва Владислав.

Бащата обяви, че ще съди лечебното заведение и добави, че повечето от отговорите вече ги е получил, но не от лекарите.

„Потвърждаваме за такъв случай. Съболезнования на близките. Веднага е назначена аутопсия, няма до момента жалба от близките. Борили са се едни от най-опитните реаниматори, но не са успели”, заяви пред Нова телевизия Момчил Цветков, пиар на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” в Плевен.

Прокуратурата в Плевен е образувала досъдебно производство по случая. „Ще бъдат събрани доказателства за евентуално причиняване на смърт по непредпазливост на лекарите, които са били длъжни да извършат медицинските действия. Това не е нормален изход от едно раждане и затова ще има проверка”, заяви Ваня Савова, административен ръководител на Окръжната прокуратура в Плевен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
81289 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Анонимен

2018.07.31 | 08:34

2
Касапи! Има ли осъдени "лекари"? С пълно право ги бият!
Хилти

2018.07.31 | 16:28

13
Мда обясни ми къде в Европа плащаш избор на екип - лекаря взема парата мушва я в джоба, стисвас ти ръката и толкова.Хайде обясни ми на какво ти прилича.Къде не се осчетоводява и не се издава касова бележка и фактура освен в БГ. И то в реномирани болници и прочие. Това си е легален рушвет и рекет от страна на "чистите" лекари, както и укриване на данъци пред държавата!!!!
Хилти

2018.07.31 | 16:25

12
Мда вие ми намирисвате на лекарче от тея дето гледат на пациентите като ходещи касички, та лятото да имаме парички за екскурзиика в Дубай. Хайде моля моля. Точно претупването за да се отметне поредната"касичка" и да се вземе парата води до тези резултати.От там 99% калпави лекари и 1% читави в БГ Това е истината!
Мда

2018.07.31 | 11:30

10
Хилти като не ви харесва болниците, лекарите и екипите, лекувайте се сами вкъщи. Мръсни вечно недоволни боклуци. Така и не се научиха че лекарската професия е една от най-натоварващите и отговорните в света и че заради 1% калпави и некомпетентни лекари не трябва да обвинявате останалите 99% че са същите.
Хилти

2018.07.31 | 09:20

4
Такова нещо като избор на екип без да ти дадат документ за парите които даваш на лекаря е престъпление в цял свят!!! Само в българия е легален рушвет за да ти обърне внимание лекарят който си избрал!!!
Снайперист

2018.07.31 | 08:53

3
Работата на лекарите е да ни спасяват, кретен. Не всеки човек е спасяем. Има случаи, болести, инциденти, в които и най-добрите лекари в най-добрата болница с най-модерната апартатура и лекарства не могат да ти спасят живота. Това не значи че са убийци. Срам ме е от простаци като теб.
бре

2018.07.31 | 10:18

9
Не всеки е спасяем, ама да влезе доказано здрава жена с доказано здраво дете да ражда и да я изкарат с краката напред, а детето да е увредено завинаги ако оживее не е ли само мааалко прекалено? А, кретен? Ич не са убийци, само лекари с взор вперен в портфейла. Български лекари. От ония дето щели да заминат за Германия, та да видим ние кво ще правим без тях.
Nikol

2018.07.31 | 13:50

11
Бре, толкова недъгав коментар си написал.... Научете се малко да се изразяватв, че да ви се разбира нещо...
ТМ

2018.07.31 | 10:15

8
Аз родих първото си дете там и беше ужасно!всечко е под всякаква критика..скъпи майки не правете експерименти ..аз и моето дете изкарахме много голям късмет..за малко детето ми да се задуши, а аз да получа кръвоизливи,благодаря на господ ,за късмета който имахме!!
113

2018.07.31 | 10:12

7
Здравеопазването ни е в кома и се нуждае от спешна операция с изрязване на всичко гнило. Когато основният принцип и цел на здравеопазването е печалбата -
това е резултата.
аз

2018.07.31 | 09:52

6
Смърт за тези боклуци!

2018.07.31 | 09:25

5
Като няма доктори ,то май всъщност няма въобще нищо надлежно в тази държава ...Терминал 2 и хайде ...
Пламен

2018.07.31 | 08:29

1
Пази Боже..

Добави коментар

Водещи новини