Линейка заряза 8-годишно дете на улица в Русе

  • 25 юли 2018 19:11

  • 25674
  • 5
Линейка заряза 8-годишно дете на улица в Русе
©

Екип на Спешна помощ в Русе изостави 8-годишно дете само на улицата, след като качили в линейката баба му след инцидент. Родителите вече са подали жалба до районната прокуратура.

68-годишната Корнелия Стефанова се разхождала с 8-годишния си внук Борис в центъра на Русе. Жената се спъва в дупка и си чупи крака. Случайни минувачи звънят на Спешна помощ. Линейката идва за 5 минути. „Качват жената, т.е. майка ми, в линейката и категорично отказват да вземат сина ми с тях”, обясни майката на момчето Яница Иванова пред БТВ.

Пострадалата жена моли екипа да качат и детето, защото иначе остава само на улицата, а тръгнали на разходка без телефони.

„Отговорът на шофьора беше, че няма право да вози дете във вътрешността, в линейката. Запалиха линейката и заминаха”, разказа Корнелия Стефанова.

Бащата на детето също не може да си обясни реакцията на спешния екип. "Защо не са се обадили на полицията? Защо не са изчакали 3 минути, докато дойде патрулка, която да поеме ангажимента към детето? Те просто са затворили вратата и са тръгнали… Не мога да си го обясня”, коментира Йордан Иванов.

Случайна жена заварва плачещото дете на улицата и успява да открие къде работи майка му, за да го заведе в офиса й. „Беше изключително стресиран, уплашен, чувстваше се виновен. Детето е подложено на риск, на риск абсолютен. Всеки един можеше да се възползва от тая ситуация”, казва майка му.

Екипът на Спешната помощ твърди, че оставили детето на познати на пострадалата. Изтъкват и друга причина: „Нашите линейки имат направена гражданска застраховка 2+1, което означава, че екипът е застрахован, плюс пациентът, който се вози. По тази причина ние придружаващи пациента не качваме в линейката. По тази причина детето не е взето и то изобщо не е било разстроено”.

Здравното министерство вече започна проверка по случая.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
25674 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
България

2018.07.26 | 02:53

5
01.01.2050 година - България

След дълги години усилия за промяна....

Вестника - пълен с добри новини ;
Улиците - пълни с усмихнати и видимо интелигентни хора. Няма бездомни кучета и дупките са почти незабележими.
Средна работна заплата : достатъчна ;
Политици: видимо доволни не искат да крадат а само да помагат на хората .
Училища: щастливи и добри ученици (добре платени учители);
Здравеопазване: Безплатно и на ниво , лекарите обичат работата си ;
Мафия: притисната от закона и от високия морал на хората тя е почти изчезнала.
Музика: Цеца е забравена, отново е на мода класическата и народната музика.

2018.07.26 | 01:54

4
РУСЕ Е ГРАД СЪС СЕЛСКО МИСЛЕНЕ - ДЕТЕТО СИ ЗНАЕ И САМО ЧЕ СИ ОДИ ДОМА И ТЕ ТАКА
Истината

2018.07.26 | 00:49

3
Що не пуснат една проверка г-жата във каква дупка се е спънала , кой знае каква пропаст е било ама дай да се хванем за линейката която няма вина за тая простотия 2+1 . Недай се боже да качат детето и нещо да стане пак са виновни
жалко за детето

2018.07.25 | 21:01

2
Абсолютни бездушни същества, наричащи се лекари ни лекуват. За щастие, има много съвестни добри лекари- професионалисти.
Честно

2018.07.25 | 20:20

1
Просто няма на земята по- неадекватни същества от населението на България

Добави коментар

Водещи новини