Отстранената шефка на Медицински одит: С името на агенцията се злоупотребява

  • 19 юни 2018 08:36

  • 2062
  • 3
Отстранената шефка на Медицински одит: С името на агенцията се злоупотребява
© Нова телевизия

В последните дни срещу името на агенция "Медицински одит", срещу ръководството и персонално срещу мен се злоупотребява публично и се упражнява сериозен дискриминационен натиск. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия директорът на Изпълнителна агенция "Медицински одит" Златица Петрова, чиито правомощия бяха временно прекратени до приключване на проверката на прокуратурата по повод сигнала, че агенцията е прикрила 11 смъртни случая.

Прокуратурата работи по сигнала, подаден от бившия главен секретар на агенцията, който три години е работил при нас. Той е участвал в създаването на правилата, срещу които в момента протестира, заяви Петрова.

Спекулира се с ритъма на работа на агенцията, защото не се познава. В нея работят хора с изключителен професионален опит – лекари, икономисти и юристи, каза Златица Петрова.

Първият случай, който касае смърт на родилка и бебе в Шейново е възложен от прокуратурата. Открити са доста пропуски, които са отразени. Основният пропуск е недостатъчната преценка по отношение на кръвозагубата. В прокуратурата са предадени всички документи. Образувано е досъдебно производство, уточни Петрова.

По думите й разследването все още тече и най-вероятно от прокуратурата все още не са се запознали с документите.

В случая в Стара Загора имаме смърт на новородено бебе. Детето е починало от задушаване, заради увиване на пъпната връв. Разполагаме с всички данни, че медицинският екип е събран според правилника – за 20 минути. Всички документи от проверката са подадени към прокуратурата, заяви Златица Петрова.

За миналата година от извършени 700 проверки са издадени 300 постановления с много установени пропуски и грешки, добави тя.

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2062 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Stamat

2018.06.20 | 11:08

3
Всички са в кюпа, няма невинни!За да станеш шеф трябва да си НАШ човек и да слушкаш!Дали си компетентен и честен това няма НИКАКВО значение!

2018.06.20 | 07:31

2
Тази защо не е в затвора??
няма лекарски грешки

2018.06.19 | 11:54

1
още с подаване на жалбата в ИАМО знех какъв ще е отговора "СПАЗЕН МЕДИЦИНСКИ СТАНДАРТ" при извеждане от операционната ПРАВИ ТЕНЗИОНЕН ПНЕВМОТОРАКС ПРИЧИНА ЗА СЪРДЕЧЕН АРЕСТ, УСПЕШНО РЕАНИМИРАН СЛЕД 10 ДНИ ПОЧИНАЛ.КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ТЕНЗИОНЕН ПНЕВМОТОРАКС ПРИЧИНИЛ СЪРДЕЧЕН АРЕСТ, Г-ЖО ПРОФ. ЗЛАТИЦА ПЕТРОВА ДМ?............................

Добави коментар

Водещи новини