БЛС си избра ново ръководство

  • 09 юни 2018 20:39

  • 5137
  • 2
БЛС си избра ново ръководство
©

Във вторият ден /9-и юни, 2018/ на редовния Отчетно-изборен събор на БЛС, лекарското съсловие завърши изборът на ново ръководство на БЛС /зам.-председатели, главен секретар, УС на БЛС, председатели на КК и ЦКПЕ на БЛС и председател на Висшия медицински съвет/.

Всеки от кандидатите представи свое кратко експозе, с което очерта визията си за предстоящите мерки и подходи на работа в здравния сектор, и развитието на организацията, съобщиха от пресцентъра на БЛС. Новото ръководството на Български лекарски съюз, вече ще се представлява от д-р Иван Маджаров (оториноларингологът) - председател на УС на БЛС, зам.-председатели на УС на БЛС проф. д-р Николай Габровски (неврохирург) и д-р Николай Брънзалов (специалист по обща медицина). Ръководството на Акредитационния съвет пое неврохирургът проф. д-р Борислав Китов от РЛК Пловдив. За главен секретар на Съюза бе преизбран д-р Стоян Борисов (специалист АГ), за който това ще бъде втори поред мандат. Начело на Контролната комисия за втори път застана доц. д-р Стоян Сопотенски (коремен и гръден хирург). Централната комисия по професионална етика оглави анестезиологът от РЛК Сливен, д-р Юлия Бянкова.

Сред основните цели на новото ръководство на БЛС са оптимизиране дейността на администрацията; създаване на ефективна връзка между отделите на Съюза; привличане на млади кадри; по-висока ефективност в съвместната работа с различните европейски организации, имащи отношение към здравния сектор. Също много важна цел е да се убедят родните политици в необходимостта от кардинални промени в здравния сектор, включващи остойностяването на медицинския труд.

По предложение на д-р Димитър Петров от РЛК – София, Съборът прие следната декларация:

Българският лекарски съюз настоява Министерство на здравеопазването и Надзорният съвет на НЗОК да спрат неправомерните опити за сключване на анекси към договорите с лечебните заведения за болнична помощ, на базата на редукция на легла, в новоприетата Национална здравна карта. Позоваването на този оспорван от съсловието нормативен акт, при влязъл в сила Национален рамков договор за медицински дейности за 2018 г., въвеждането на нови рестрикции и свръхрегулации, ще доведат до нарушение на достъпа на пациентите до мдицинска помощ и работата на лечебните заведения. От друга страна, в условията на лимитирани бюджети, това е напълно безсмислен акт, който ще предизвика политическо и обществено напрежение.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5137 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2018.06.10 | 07:30

2
И Министерството, и НЗОК направо ще ги послушат!!! Клоуни, коитоотдавна не са практикуващи лекари!
Наталья

2018.06.09 | 22:00

1
Здравейте)
Аз съм много привлекателно и секси момиче.
Харесва ми да пътувам
Търся човек, който да ме покани.
Покажете страната или града.
Моите интимни снимки на сайта >>>> http://lovechat.usa.cc

Добави коментар

Водещи новини