Софийската митрополия дари апаратура за малките пациенти на „Пирогов”

  • 05 юни 2018 12:46

  • 1552
  • 0
Софийската митрополия дари апаратура за малките пациенти на „Пирогов”
© Софийска света митрополия

Софийската митрополия дари на Клиниката по детска реанимация на болница „ Пирогов" апаратура от най-ново поколение за изследване на кръвосъсирването. Лично Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит предостави дарението. Инициативата е на отдел „Милосърдие и благотворителност“ към Софийската митрополия.

От патриаршията прочетоха молитва и пожелаха на малките пациенти бързо оздравяване.

Апаратът е последно поколение в своя клас и дава възможност за 10 минути да се получат подробни данни за кръвосъсирването. Това позволява без забавяне да се започнат прицелни терапии, когато това е необходимо, и да се избягват ненужни кръвопреливания. Апаратурата осигурява възможност често да се проследява ефектът от лечението.

За разлика от предишните поколения апаратът работи напълно автоматизирано и свежда до нула риска от човешка грешка. Методът тромбеластометрия дава възможно най-богата информация за поведението на кръвните компоненти в процеса на кръвосъсирване. Апаратът е много нужен при пациенти, които продължават да кървят въпреки лечението, обясниха спешните лекари.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1552 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини