Безплатни прегледи на деца с най - добрите лекари от "Пирогов" в Кърджали

  • 02 юни 2018 08:48

  • 1310
  • 0
Безплатни прегледи на деца с най - добрите лекари от "Пирогов" в Кърджали
© Кадър Нова телевизия

Лекари от „Пирогов” пътуват из цялата страна,  за да правят безплатни прегледи на деца. Днес шест от най-добрите специалисти  ще бъдат в Кърджали.

Само за един ден са успели да се запишат над 280 желаещи за преглед.

Д-р Меджидиев и проф. Габровски от „Пирогов” са двама от общо шестимата специалисти, които ще бъдат на разположение на кърджалийци.

Кампанията започва преди пет години като първоначално е само в София.

„Преди три години и половина започнахме да обикаляме градовете из България”, обясни един от специалистите пред „Събуди се“ по Нова телевизия.

„Първоначалните ни впечатления от профилактичните прегледи в София ни накараха да излезем из страната. Още на вторите профилактични прегледи в столицата, много хора от страната се бяха записали да посетят тези профилактики. Решихме, че ще бъде улеснение и за родителите, и за колегите в страната, ако го направим. За подобряване на комуникацията между нас и общопрактикуващите педиатри в различните градове. Така помагаме и на пациентите, защото това не са обикновени, а високоспециализирани профилактики. По този начин и родителите, и колегите в самите градове имат връзка с нас, когато имат проблемни деца, изискващи по-специализирани изследвания”, обясни докторът.

„Вече цел на кампанията ни, откакто ни подкрепя парламентарната комисия по здравеопазване, е да изградим кол центрове, които да са постоянно на разположение на тези болници за пряка комуникация между тези специалисти и болниците в страната”, заяви той.


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1310 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини